XS
SM
MD
LG
19.01.2019 infobijeljina.com

Bijeljina dobija novu sportsku dvoranui

Bijeljina se priprema za izgradnju nove sportske dvorane, a kao uzor bi mogla poslužiti zrenjaninska "Kristalna dvorana", rekao je bijeljinski gradonačelnik Mićo Mićić tokom posjete Zrenjaninu.

Mićić je razgovarao sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, između ostalog, o funkcionisanju industrijskih zona u Zrenjaninu, čiji koncept je bio osnova za planiranje Poslovno-industrijske zone dva u Bijeljini. 

"Ovo je odličan primjer kako stabilnost jedne države doprinosi privlačenju investicija. Zahvaljujući svom velikom trudu, ali i podršci Vlade Srbije, Zrenjaninci su uspjeli da privuku znatne investicije, među kojima se u novije vrijeme izdvaja kineska investicija u fabriku guma od skoro milijardu dolara", rekao je Mićić. 

Posjeta je, prije svega, bila prilika za upoznavanje o radu sportskih objekata u Zrenjaninu i organizaciji velikih sportskih događaja, poput predstojećeg Evropskog prvenstva u košarci za žene, čiji je jedan od domaćina i Zrenjanin. 

Domaćini su organizovali i posjetu najreprezentativnijim sportskim objektima u Zrenjaninu - "Kristalnoj dvorani", hali "Medison" i gradskom stadionu. 

"Zahvalni smo gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću i njegovim saradnicima na informacijama, kako o samoj `Kristalnoj dvorani`, tako i o iskustvima o organizaciji velikih sportskih događaja kojih ne manjka u Zrenjaninu", rekao je Mićić. 

Janjić je rekao da Zrenjaninu predstoje obimni radovi na rekonstrukciji Gradskog stadiona, izgradnji savremene atletske staze i postavljanju rasvjete. 

On je naveo da je gradonačelnika Bijeljine upoznao i o projektu kojim je hala "Medison" pretvorena u sportsko-sajamski i trenažni prostor, koji istovremeno može koristiti više sportskih ekipa. 

U radnoj jučerašnjoj radnoj posjeti bratskom gradu Zrenjaninu, osim Mićića bio je i direktor Direkcije za izgradnju i razvoj Grada Mladen Petrović, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Ovom posjetom nastavljena je dugogodišnja prijateljska saradnja Zrenjanina i Bijeljine, koja je ozvaničena potpisivanjem sporazuma o saradnji u septembru prošle godine.