XS
SM
MD
LG

Verujem u Slaviju i sebe

Proteklu polu sezonu u šampionatu Republike Srpke na pravi način je iskoristo napadač Slavije Stefan Arbinja. On je u redove Sokolova stigao iz Glasinca, pre samo šest meseci i uspeo je fudbalskoj javnosti pokazati  talenat i kvalitet.

Ovaj igrač se s pravom našao u konkurenciju za najtalent  ovavnijeg mladog fudbalera u akciji Sportskog žurnala i Fudbalskog saveza Republike Srpske.

-Za mene je i ulazak među tri najbolja  najtalentovanija mlada igrača ogroman uspeh. Nisam  se zaista nadao da ću biti među tri, jer sam praktično tek stigao u Slaviju i pokazao se fudbalskoj javnosti. Meni ovo u karijeri mnogo znači. Pravi je to stimulnas za daljni rad. Jasno mi je sada da se rad kad tad isplati, a na meni je da nastavim da igram dobro i da opravdam očekivanja i navijača i stručnog štaba Slavije, ali i fudbalske javnosti Republike Srpske, rekao nam je Arbinja.

On je fudbal počeo da trenira sa sedam godina. Dakle punih 14 se druži sa loptom, a prve korake je napravio u matičnom Glasincu.

- Kao i svaki dečak sa Sokoca prvo sanjate da obučete dres Galsinca. Počeo sam kao petlić, a prvi terner su mi bili na žalost sada pokojni Miroslav Paunić, te Slaviša Zeković. Oni su me vodili u mlađim kategorijama, onda me je u seniorskom sastavu preuzeo Milan Renovica. Njima praktično dugujem sve. Usadili su mi ljubav prema fudbalu, ali i treningu, kaže Stefan.

Za tim sa Sokoca debitovao je sa 16 godina. Onog momenta kada je stekao pravo da igra, uz specijalno lekarsko odobrenje, obukao je seniorski dres. Debitovao je protiv Sloge junajted.

-Sećam se tog susret, naravno. Taj klub na žalost više ne postoji. Dobrim igrama u dresu Glasinca skrenuo sam pažnju ljudi iz Zvijezde 09 i prešao sam u tim iz Etno sela. Odigrao sam nekoliko utakmica, ali se iskreno nisam snašao. Nije to bilo dobro, ni za mene , ni za Zvijezdu 09. Dogovorili smo se da se raziđemo i vratio sam se na Sokolac. Kada je stigao poziv Slavije  nisam se dvoumio. Dafinitivno, nisam ni pogrešio. Odlično se osećam u dresu Sokolova i mislim da ću tek u nastavku sezone pokazati svoje pravo lice, kaže Stefan.

Najbolje se on oseća kao najistureniji igrač, ali trenutno u Slaviji prednost na toj  poziciji imaju Zoran Kokot i Igor Radovanović. Arbinja je to prihvatio i odlično se snalazi na pozicijam iza njih.

-Oba naša špica su iskuni i kvalitetni igrači i nije mi teško igrati pored aut linije. Voleo bih da mogu u sami vrh, ali dobro je i ovako. Jedva čekam nastavak šampionata. Ubeđen sam da će Slavija biti bolja nego jesenas i da opstanak u Prvoj ligi neće doći u pitanja. Odlično smo bili krenuli, a onda smo ušli u jednu lošu seriju. Imamo mi znanja i umeće za vrh tabele. Lično moram da se zahvalim svima u Slaviji na prijemu. Odlično sam prihvaćen i želim da dam svoj doprinos Slavijinim boljim danima, reka


Željezničar Sport Team 4 : 0 Slavija
Alfa Modriča 2 : 1 Sloboda
Rudar Prijedor 2 : 1 Sloga
Podrinje 4 : 2 Drina
Tekstilac 0 : 0 Sutjeska
Borac 1 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 22 17 4 1 55
2 Sloga 22 14 4 4 46
3 Rudar Prijedor 22 11 6 5 39
4 Željezničar Sport Team 22 10 3 9 33
5 Kozara 22 8 5 9 29
6 Podrinje 22 8 5 9 29
7 Tekstilac 22 6 7 9 25
8 Alfa Modriča 22 5 9 8 24
9 Slavija 22 6 6 10 24
10 Drina 22 5 7 10 22
11 Sutjeska 22 5 5 12 20
12 Sloboda 22 4 5 13 17