XS
SM
MD
LG
27.01.2019 Trebinje live

Izviđač izbacio Letara

U revanš utakmici osmine finala Kupa BiH RK "Leotar" je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" poražen od RK "Izviđač" rezultatom 23:24 (12:12) i ekipa iz Ljubuškog se plasirala u četvrtfinale najmasovnijeg rukometnog takmičenja.

Šta reći o utakmici koja je ličila na prvu utakmicu koja je odigrana prije mjesec dana u Ljubuškom koju su Trebinjci izgubili sa 26:25.

Tokom 52. minuta Leotar dominantniji na terenu, a onda gosti prelaze u vođstvo i rutinski meč privode kraju i rješavaju u svoju korist.

Preko 300 gledalaca okupilo se večeras i tokom svih 60 minuta zdušno je navijalo za svoje ljubimce. Počelo je odlično jer je u 10. minutu bilo 6:2. Gosti polako smanjuju prednost domaćina i u 22. minutu samo je gol razlike 8:7.

Prvo i jedino izjednačenje bilo je u 30. minutu 12:12 i tim rezultatom otišlo se na pauzu.

U drugom poluvrijemenu ponovo vođstvo Leotara i igrači Izviđača zaostaju jedan gol prednosti sve do 47. minuta. Od tada pa do 56. minuta gosti prave seriju 0:4 i od rezultata 20:18 za Leotar prelaze u vođstvo 20:22.

Do kraja utakmice su održali prednost od dva gola da bi u posljednjoj minutu gol postigao A. Milićević za konačnih 23:24.

U redovima domaćina istakao se golman Radović sa 12 odbrana, A. Milićević sa 9 i Srdanović sa 5 golova, a u redovima gostiju Kaluđerović, Čutura i I. Miličević postigli su po 6 golova.

Nakon utakmice trener Leotara Darko Tavrić rekao je da utakmica traje 60 minuta i da njegovi momci nisu imali koncentracije, snage da završe utakmicu onako kako su počeli.

"To su neke dječije bolesti, početničke greške, a gosti iako mlada ekipa uspjeli su da te greške iskoriste. takvih grešaka ne smije da bude. Mi ne tražimo alibi već treba da budemo tim i da damo sve od sebe. Večeras smo dali sve od sebe, ali nismo imali pameti da ovu utakmicu završimo", istakao je Tavrić.

RK "Leotar". Savović, Draganić, A. Milićević 9, Parežanin, Tasovac, Spaić, Ninković, Radović, Srdanović 5, Jovanović 1, Ratković, Petković, Uljarević 2, Janković 3, Glendža, Ražnatović 3. Trener: Dragan Tavrić.

RK "Izviđač": I. Miličević 6, Alilović, Kos 2, M. Mišetić, Čutura 6, Vukšić 1, Anđelić, primorac, Kvesić, Vukić, Maretić 3, Kaluđerović 6, Mandić, Lovrić, G. Mišetić. Trener: Mario Bjeliš.