XS
SM
MD
LG

Policajci najbolji fudbaleri

Mrkonjić Grad je u proteklih mjesec dana bio u znaku malog fudbala.Naime, u organizaciji Javne ustanove Kulturno sportski centar „Petar Kočić“ održan je 11.Gradski turnir.Učestovalo je 35 ekipa, u konkurenciji seniora i veterana iz Republike Srpske i Federacije BiH.

 Pobjednik turnira u seniorskoj konkurnciji je ekipa KMF Policajac iz Banjaluke.Oni su u finalnoj utakmici savladali ekipu Mandić komerc iz Dervente 2:0.

U konkurenciji veterana pehar je osvojila ekipa  AM sport koja je nakon penala pobjedila ekipu Sportko udruženj Drinić 5:4. U regularnom dijelu utakmica je završena 0:0

Kapiten ekipe KMF Policajac Banjaluka Nikša Gligić, kaže da je turnir bio vrhunski organizovan i na izuzetno kvalitetam.

- Osvoijli smo turnir.Do pehara smo teško stigli, jer smo u polfinalnoj utakmici uspijeli da stignemo do pobjede od 3:2, mada smo na poluvremenu gibili 2:0. I u finalu je bila odlična utakmica, ali mi smo bili bolji i zasluženo osvojili pehar- kaže Gligić.

Za najboljeg igrača i strijelca turnira proglašen je Dragan Verić, fuidbaler ekipe KMF Policajac.

-Turnir je bio odličan. Uz turnir u Dereventi sigurno jedan od najboljih u Republci Srpskoj.Dali smo seve od sebe da osvojimo tunri.Zadovoljan sam što sam najbolji strijelac i igrač turnira- rekao je Dragan Verić.

Član Organizacionog odbora, alfa i omega turnira Borislav Šarić, kaže da je na turniru je učestovalo 35 ekipa u konkurenciji seniora  i veterena, a turnir je prvi put igran po futsal  pravilima.

 - Mrkonjić je još jednom pokazao da voli mali fudbal.To govori i podatak da je finalni dio turnira pratilo hiljadu gledala ca.Turnir je bio izuzetno kvalitetan, jer su na njemu učestovale najbolje ekipe iz Republike Srpske.Gledaoci su mogli da uživaju u fudbalskim majstorijama vrhunskih igrača malog fudbala.Bilo je tu i nekoliko reperezentataivaca Bosne i Hercegovine u futsalu- rekao je Šarić.

Turnir je organizovan povodom obilježavnja Dana opštine i 4.februara Dana povrataka Mrkonjićana na svoja ognjišta nakon petomjesečnog izbjeglištva.