XS
SM
MD
LG

Proces je zreo za titule

Ne tako davno Filadelfija je bila ekipa koja je imala najduži niz bez pobjede u NBA i tim koji je imao svega 15 pobjeda u jednoj sezoni. Nakon poslednjeg trejda sa Klipersima, ''Proces'' bi se mogao okončati možda i šampionskom titulo.

Dugo su sastavljali ekipu. Dugo su tankovali i bili visoko pozicionirani na Draftu. Tako su dobili Simonsa i Embida. Dobili su tako još i Fulca, Noela i Okafora ali oni se nisu pokazali dovoljno dobrim. Takođe, Fila je pred start prošle sezone dovela iskusnog Džej Džej Redika. Iz Evrope se proključio Šarić prije dvije godine i već prošle sezone ekipa je bila veoma dobra. Na kraju su ispali u polufinalu Istoka od ''Kelta'' sa 4-1.

Tokom ove sezone uradili su jedan veliki trejd. Poslali su Daria Šarića i Kovingtona u Minesotu a u zamjenu su dobili Džimija Batlera. Već tada se počelo govoriti o Filadelfiji kao šampionskoj ekipi. A šta tek reći nakon protekle noći ? Naime, u Kliperse su poslali Šelmeta, Čendlera i Muskalu a zauzvrat su dobili Tobiasa Herisa kao i našeg Bobija Marjanovića.

Kada pogledate startnu petorku u kojoj su Simons, Redik, Batler, Heris i Embid, jasno vam je da su Siksersi zaista jaki.. Definitivno su sada bar na papiru najveći favoriti za titulu na Istoku, anravno uz Boston.  Iako imaju igrače poput Bruvera, Boldena, Amira Džonsona, Mekonela, Kormkmaza, Fila je dobila još nešto. Dobila je iskustvo i važan X faktor u vidu Bobana Marjanovića.

Bobiju je ovo četvrti NBA tim i u Sparsima, Detroitu i Klipersima se i niej naigrao. Kad god je igrao, bio je odličan. Kao što kaže njegov menadžer, Miško Ražnatović, Bobi veoma brzo može doći do dabl-dabl učinaka. E sad, šta ga čeka u Filadelfiji i šta on donosi Filadelfiji ? Znamo svi da je Embid glavni na poziciji centra. Rezerva mu je Amir Džonson, čiji zenit karijere je davno prošao. I po izjavama Miška Ražnatovića i po pisanjima medija u Americi a koji su bliski Filadelfiji, može se zaključiti da će Bobi vjerovatno imati i prednost u odnosu na Amira Džonsona. Znamo da je i Embid neko ko ima problema sa povredama a u završnici sezone će ga Braun i odmarati. To se ide u prilog činjenici da bi Bobi trebao gotovo na svakom meču igrati a to je i najvažnije.

Šta on može donijeti Filadelfiji ? Prije svega dominantan je u skoku a napadački gledano i pogađa uz odlične procente. Prednost je što se zna dobro sa Herisom i mogli bi lijepo sarađivati a takođe tu je i Simons koji je dobar u pik igri. Bobi je pokazivao korz dosadašnju NBA karijeru da vrlo brzo može donijeti dosta poena svom timu a kada ekipu ne bude išlo, mogao bi biti X faktor i jedna sasvim nova opcija za Breta Brauna. Takođe, protiv uslovno rečeno slabijih timova, Braun će sada moći ''sačuvati'' malo Embida jer može veću minutažu dati upravo Bobiju a da mu sam intenzitet igre ne opada mnogo.

Nakon ovog trejda, neke stvari su sigurno. Imaćemo dva igrača minimum u plej ofu. Jokić sa Denverom i Bobi sa Filom. Nadamo se da će i Kingsi ući u plej of. No a se vratimo Filadelfiji. Nakon ovog trejda nemaju više nikakve izgovore. ''Proces'' je sazrio za titulu a da li će do nje doći, vrijeme će pokazati.

Foto: Fox Sports