XS
SM
MD
LG

Za sport 1,8 miliona

BIJELJINA: U 2019. godini, za razvoj sporta, iz gradskog budžeta će biti izdvojeno 1,8 miliona KM, što je na nivou prošlogodišnjeg. Odluka je donijeta na Skupštini grada koja je održana 5. februara.

Procjena ja da grad Bijeljina ima više od 4 000 sportista. Najzastupljeniji sport je fudbal gdje radi i djeluje 60 klubova. U ovom sportu djeluju i 3 premijerligaša i to: dva u muškoj i jedan u ženskoj konkurenciji.
Posebna pažnja se poklanja klubovima sa invalidnim licima i iz gradskog budžeta će se izdvojiti sredstva za Košarkaški klub u kolicima "Semberija", Odbojkaškom klubu u kolicima "Semberija" i Streljačkom klubu RVI "Orao".
Grad Bijeljina ima 55 fudbalskih terena, 2 terena za mali fudbal, 37 terena za košarku, 6 terena za basket, 35 terena za rukomet, 29 terena za odbojku, 6 terena za tenis, 5 bazena, atletsku stazu,  hipodrom, strelište, 3 sportske dvorane, 12 školskih sala za fizičko vaspitanje, 2 kuglane i Sokolski dom. 
"Bijeljina je prepoznatljiva po izdvajanju sredstava za sport i bez ovih izdvajanja mnogi klubovi ne bi mogli opstati. I ubuduće, ovo će biti naše opredjeljenje",  kaže predsjednik Skupštine grada Slaviša Marković.