XS
SM
MD
LG

NBA: Boston bolji od File u sjajnom meču

Košarkaši Bostona savladali su Filadelfiju sa 112-109 u odličnoj utakmici.

Boston je odlično otvorio susret. Nisu dozvolili Filadelfiji da se razmaše i da ostvari prednost na startu, kako oni inače igraju. Štaviše, Boston je u prvom periodu imao i dvocifrenu prednost. Ipak, Filadelfija je do kraja prvog perioda prišla na -5. Boston je u drugom periodu održavao svoje vodstvo i na odmor su otišli sa vodstvom 52-46.

U trećem periodu imali smo dvije velike serije. Filadelfija je u drugi period ušla sa serijom 18-4 i došli su do osam poena prednosti. Boston je odgovorio sa serijom 21-8 i došli su do sedam poena prednosti. Boston je na kraju sa tri poena prednosti ušao u poslednji period. Imao je Boston osam poena prednosti u poslednjem periodu ali Filadelfija je došla do izjednačenja. Potom su Tejtum i Rozir vezali trojke i donijeli ponovo prednost Bostonu. 

Međutim, Fila se nije predala i poenima Embida pod faulom, dolaze do preokreta. Boston je odgovorio trojkom Hejvorda. Batler potom maša dva odd tri bacanja, Embid radi loš potez u napadu a sve kažnjava Smart zakučavanjem za +4. Ni tu nije bio kraj drami. Batler je snažnim prodorom pogodio pod faulom. Horford je potom pogodio bacanja za goste a Fila je odgovorila poenima Embida iz ofanzivnog skoka. Tejtum je potom dao oba bacanja i to je bio kraj.

Boston je do pobjede predvodio Hejvord sa 26 poena a Horford je dodao 23 poena i osam skokova. Embid je predvodio Filadelfiju sa 23 poena i 14 skokova dok je naš Marjanović imao četiri poena i šest skokova.

Foto: Philly.com