XS
SM
MD
LG

Iz Slavije u Mostar

Tamara Stojanović članica je Studentskog odbojkaškog kluba Mostar, koji se takmiči u Superligi FBiH u grupi Jug. Tamara se obojkom počela spontano baviti, u Slaviji iz Istočnog Sarajeva  a ljubav je došla kroz treninge i ekipna druženja.  

- Odbojku sam zavoljela zahvaljujući mojoj prvoj trenerici Slavici Govedarici , koja je prenijela svoju odbojkašku ljubav na mene. Nemoguće je zaboraviti veliku tremu, koja je bila prisutna na mojim prvim treninzima. Odbojka mi je pružila gotovo sve što danas imam u životu, moje prijatelje prije svega, sportski odgoj, razna druženja i narvno dosta otvorenih vrata u drugim oblastima života -kaže Tamara, koja igra na pozciji dizača.

Smatra da su svi sportovi u BiH u nekoj mjeri zapostavljeni.

- Iskreno voljela bih da se ta situacija promijeni, jer  imamo  jako kvalitetne sportiste čiji rad osporavaju upravo principi i nedostatak finansija. Ima još mnogo tih nedostajanja kada je sport u pitanju - mišljenja je mlada odbojkašica, kojoj je najdraža zlatna medalja za pionirke, koju je osvojila dok je nosila dres OK Slavija iz Istočnog Sarajeva.

Njen sadašnji klub SOK Mostar trenutno zauzima prvo mjesto i sigurno korača prema povratku u najviši rang bh. takmičenja.

- Cilj mog kluba je povratak u Premijer ligu BiH, a što se mene tiče , mogu samo reći da uvijek može i mora bolje - naglašava Stojanović, koja je inače studentica druge godine novinarstva na Filozofskom fakultetu u Mostaru.

Tamara voli pjevati, ali i s pozorornošću prati druge sportove.

- Često znam otići na fudbalske  i rukometne, a ponekad i košarkaške utakmice. Umaraju me iste stvari i priče. Volim da je sve drukčije i ako je moguće da su osobe drukčije, jer uvijek se može naučiti nešto novo, pa čak i od onih koji su lošiji - ističe Tamara, kojoj je omiljeni sportista prvi teniser svijeta, Novak Đoković .

 Mlada odbojkašica mostarskog kluba zbog svoje vitke linije, privlači mnoge muškarce.

- U prirodi sporta je da izgledate vitko. Redovno treniranje i ishrana, u normalim granicama bez nekih naglih odricanja, to je moj recept. Svakoj ženi prijaju komplimenti, pa i meni , naročito kada su iskreni - kaže 21-godišnja Stojanović.

Naša sagovornica mladima poručuje da se ne osvrću na komentare drugih, da trče za svojim snovima, kakvi god oni bili, jer ako će zbog toga biti sretni, pronašli su smisao života.


Novi Grad 3 : 1 Ilidža
Mostar 3 : 0 Čapljina
Troglav 1 : 3 Alipašino Polje
Vogošća 0 : 3 Ilijaš
Igman 3 : 2 Smeč
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Mostar 18 18 0 52
2 Novi Grad 18 15 3 46
3 Igman 18 13 5 37
4 Ilijaš 18 11 7 32
5 Smeč 18 10 8 31
6 Alipašino Polje 18 6 12 20
7 Ilidža 18 6 12 19
8 Čapljina 18 5 13 14
9 Troglav 18 4 14 13
10 Vogošća 18 2 16 6