XS
SM
MD
LG

Klubovi se gase, fudbal napreduje!?

Članovi Izvršnog odbora Gradskog fudbalskog saveza Doboj istakli su na sjednici, sa obimnim dnevnim redom, da je finansiranje kako klubova tako i Saveza, problem broj jedan u proteklom jednogodišnjem periodu.

Naime, u uvodnom izlaganju Zlatko Spasojević, predsjednik GFS Doboj, rekao je da se ponavlja već nekoliko godina osnovni problem finansiranja klubova koji se takmiče u Međuopštinskoj fudbalskoj ligi Doboj. Budžetska sredstva koja su planirana u opštinama Doboj, Derventa, Petrovo i Brod, ne isplaćuju se redovno ili nikako na račune klubova, a vrijeme sponzorstva je prošlo. Besparica prijeti gašenju nekolicini klubova, a zbog toga u 2018. godini takmičenje su napustila dva kluba. Ipak, i pored ovih teškoća izvještaj o radu GFS Doboj pokazao je da su učinjeni veliki i značajni napori da se fudbalski sport razvija, a što se vidi kroz masovnost dječaka i djevojčica u školama fudbala i klubovima na ovom području.

Na sjednici Izvršnog odbora GFS Doboj usvojen je i kalendar takmičenja u proljetnom dijelu sezone a predsjednik Takmičarske komisije Goran Stojanović predložio je da se održe seminari za delegate Međuopštinske lige 20. marta a četiri dana kasnije da se odigraju utakmice prvog kola Kupa GFS Doboj. Nastavak prvenstva počeće desetim kolom MFL Doboj 31. marta.

Jedan od značajnih zaključaka sa sjednice IO GFS Doboj je upućivanje upozorenja svim klubovima koji nisu uplatili kotizaciju za takmičarsku sezonu da izmire obaveze, a u suprotnom doći će do suspenzije u daljem takmičenju.

Kao i ranijih sezona planirano je da se i u ovoj preduzmu sve mjere za kvalitetnije suđenje, rad službenih lica i bezbjednost prilikom odigravanja utakmica.