XS
SM
MD
LG

Barsa u nevjerovatnoj utakmici odbranila trofej u Kupu Kralja

Košarkaši Barselone odbranili su titulu u Kupu Kralja. Oni su u fenomenalnoj utakmici u finalu savladali Real sa 94-93 i to nakon produžetka.

Prvi period nagovijestio je da nas čeka velika borba. Real je bolje počeo ali Barsa dobija prvi period sa 20-16. U drugom periodu viđena je velika borba. Real je dobio drugi period ali je na poluvremenu bilo 35-35. Real je odigrao perfektno u trećem periodu. Dobili su ga sa 25-9 i otišli su na +16. Djelovalo je da je kraj ali Barsa se nije predala.

Zategli su odbranu u poslednjem periodu. Razigrao se Ertel, Barsa našla ritam u šutu za tri poena i malo po malo topili su prednost Reala da bi na kraju i poveli. Vodili su 77-75 a zadnji napad na meču imao je Real. Ljluj je ponovo pokazao kakav je majstor za pogotke u završnicama i pogodio je za produžetak.

I u produžetku je viđena velika borba. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu i niko nije imao osjetniju prednost. Nakon zakucavanja Tomića, Barsa je povela 90-87. Kasnije je Singlton pogodio bacanja za 92-87 ali ni tu nije bio kraj. Rendolf pogađa trojku i ostavlja Real u igri. Singlton je pojurio u kontru, bio udaren po glavi što ne da je faul nego nesportska, ali sudije ne sviraju ništa. Kerol pogađa sa druge strane pod faulom i dovodi Real u vodstvo. Barsa je imala napad a Tomić je uputio šut. Na kraju su priznati poeni zbog silazne putanje ali i ta odluka je diskutabilna. Ljulj je šutnuo trojku za pobjedu sa pola terena ali je iscurila i Barsa je slavila.

Barsu je do pobjede predvodio Ertel sa 22 poena dok je najbolji u Realu bio Kampaco sa 19 poena.

Foto: TaskBasket.net