XS
SM
MD
LG

Ivana opet leti

U Beogradu održan atletski miting "Srbija open", na kojem su učestvovali srpski atletičari koje očekuje Evropsko dvoransko prvenstvo u Glazgovu. Ivana Španovića ostvarila najbolji rezultat u sezoni (6,92 metara), kao i Asmir Kolašinac (20,34 metara).

Pobede ostvarili Elzan Bibić i Amela Terzić na 1.500 metara, Strahinja Jovančević u skoku udalj, kao i Jasmin Halili u skoku uvis.

Četvrti međunarodni atletski miting, "Srbija open indor miting", održan je u Atletskoj dvorani na Banjici, a okupio je više od 150 takmičara iz 14 zemalja.

Zvezda mitinga bila je najbolja srpska atletičarka Ivana Španović, kojoj je ovo poslednja provera pred Glazgov, gde će braniti titulu šampiona Evrope koju je osvojila u Beogradu.

Ivana je trijumfovala u skoku udalj sa rezultatom 6,92 metara, što je njen najbolji rezultat u sezoni.

Pobede su ostvarili i Strahinja Jovančević u skoku udalj (7,85 metara), Jasmin Halili u skoku uvis (2,16 metara), kao i Elzan Bibić i Amela Terzić u trkama na 1.500 metara.

Asmir Kolašinac osvojio je drugo mesto u bacanju kugle, sa najboljim rezultatom sezone (20,34 m), a bolji od njega bio je Mesut Pezer sa rekordom mitinga - 20,99 m.

Miting u Beogradu bio je poslednja provera za srpske atletičare pred Evropsko dvoransko prvenstvo u Glazgovu, koje je na programu od 1. do 3. marta.