XS
SM
MD
LG

U Novom Sadu ipak bez Mažića

U 23. kolu Superlige Srbije, na ‘Karađorđu’ u Novom Sadu, u derbiju kola, Vojvodina dočekuje ekipu Radničkog iz Niša. Susreti domaćih fudbalera, koji trenutno zauzimaju deveto mesto i nalaze se u plejaut zoni, i drugoplasiranih Nišlija su prethodnih godina često dobijali "treće poluvreme" zbog nezadovoljstva suđenjem. Bilo je saopštenja, napuštanja terena, demoliranja svlačionica, a zajedničku želju da ovaj susret sudi naš najbolji sudija Milorad Mažić, sudijska komisija FSS nije ispoštovala. “Deljenje pravde” na ovom susretu poverila Lazaru Lukiću iz Resnika.

foto: Vojkan Andrejić

Inače na poslednja tri gostovanja, niški Superligaš nije poražen napustio stadion u Novom Sadu, a s obzirom da je poslednji put pognute glave napustio neki stadion još jula prošle godine, uloga favorita je na njihovoj strani.

Ipak, trener Nišlija, Nenad Lalatović, ne misli da je unapred sve rešeno:

“Idemo u goste klubu koji ima sjajnu tradiciju, koji po meni trenutni ima izuzetno kvalitetan tim. Želim da iskoristim priliku da pohvalim Vojvodinu i da kažem da su oni tokom zimske pauze napravili ekipu koja spada među četiri najjače u Srbiji. Poštujemo ih, ali kako mi cenimo njih, očekujem da i oni cene nas - kazao je Lalatović i nastavio: ” Pali su u zonu plej-auta, što znači da će biti pod pritiskom. Drago mi je što će se meč direktno prenositi na Areni, jer će to nama biti dodatni motiv da pokažemo Srbiji da smo sa pravom na ovoj poziciji. Ja sam u Vojvodini proveo najlepših 13 meseci kao trener, jako poštujem taj klub, ali sada sam u Radničkom i želeću svim silama da ih pobedim. Igraćemo našu igru, a iako nam neće nam biti lako očekujem da ćemo se u Niš vratiti sa pozitivnim rezultatom. Vojvodini ću suprotstaviti najjači mogući sastav. Ja ne volim da eksperimentišem, pa će izaći ista postava koja je savladala Čukarički.

Fudbaler Radničkog Radovan Pankov rekao je da ga raduje povratak u Novi Sad, gde je počeo karijeru.

“O Vojvodini mislim sve najbolje jer sam u tom klubu fudbalski odrastao. Vojvodina zaslužuje da bude u plej-ofu, gori im pod nogama i očekuje nas tvrda i naporna utakmica po teškom terenu. Koliko mogu da pročitam natpise u novinama oni su baš zagrejani za ovaj meč, ali ni nama ne manjka motiva, pogotovo meni. Moja želja je letos bila da se vratim u Vojvodinu, to se nije ostvarilo pa sam otišao u Radnički u kojem se osećam sjajno. Naši rezultate govore o tome kakva je situacija u klubu i učinićemo sve da nastavimo pobednički niz i u Novom Sadu” - rekao je Pankov.

Trener Nišlija je takođe govorio i o “čudnom fenomenu” prisutnom na beogradskim televizijama:

“Ponosan sam na moje igrače i ne volim da neko neutrališe njihoveuspehe. Svedoci smo prethodnih dana da pojedini treneri gostuju nateleviziji Arena, da analiziraju Superligu i da izbegavaju da govore uuspesima Radničkog, što je potpuno neverovatno. Zanemaruju našerezultate, našu seriju nepobedivosti koja traje od jula 2018. godine,ne govore o Haskiću koji je najbolji strelac lige i meni to strašnosmeta. Ne tražim da nas hvale, ali moraju da nas respektuju. Mnogimasmo trn u oku, mnogima smetamo, ali mi se ne obaziremo na to. Radimonaporno i verujemo da ćemo ove sezone ostvariti sve zacrtane ciljeve “

Utakmica na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu počeće u petak u 18.00.