XS
SM
MD
LG

Borac finalista Kupa BiH

Rukometaši Borca boriće se, u odlučujućem dvomeču, za trofej u Kupu BiH! Crveno-plavi su u revanš utakmici polufinala, igranoj u dvorani Borik pred blizu 1500 gledalaca, remizirali sa prvoplasiranim timom Premijer lige BiH i prošlosezonskim finalistom Kupa BiH visočkom Bosnom rezultatom 27:27, što im je, uz pobjedu u Visokom (24:28), bilo dovoljno da se nađu u finalu i dođu do šanse da po sedmi put osvoje pehar namijenjen najboljem u kup-takmičenju.

Izabranici Mirka Mikića bolje su ušli u meč i u prvih 10 minuta bili tri koraka ispred Visočaka (5:2, 6:3). Ipak, gosti su brzo došli do daha i serijom 3:0 stigli do izjednačenja (6:6,), a nedugo zatim i do prvog vođstva (7:8). Na pauzu između dva 30-minutna perioda otišlo se pri prednosti Bosne od dva gola (12:14), što je u tom, ali i u pojedinim momentima nastavka, bio najveći gostujući plus na utakmici (14:16, 17:19). Borac je prvi naredni put došao do prednosti pet minuta prije kraja kada je pogodio Dean Šešić (24:23), bilo je +1 za naš tim i na 15 sekundi do kraja kada je Bojan Rađenović bio precizan iz sedmerca (27:26), ali su gosti ipak Borik napustili nakon što je sedmerac, dosuđen u posljednjim sekundama, u gol pretvorio Nedžad Imamagić.

Drugi finalista Kupa BiH biće poznat 27. marta, kada svoju drugu utakmicu polufinala igraju Izviđač i Vogošća Poljine Hills. Prvi meč, igran u Ljubuškom, završen je pobjedom domaće ekipe rezultatom 27:23.

Najistaknutiji pojedinac u crveno-plavom taboru u meču sa Bosnom bio je golman Bojan Ljubišić, koji je odbranio 15 šuteva gostujućih rukometaša, a što se tiče liste strijelaca, prednjačili su Milan Dakić i Dejan Unčanin koji su postigli po 4 gola.

Predstojećeg vikenda Borčeve rukometaše očekuju nove obaveze u Premijer ligi BiH, a protivnik će, u 18. kolu, ponovo u Boriku, biti mostarski Zrinjski.