XS
SM
MD
LG

Žarkovo zasluženo do pobede

U Žarkovu je juče odigrana borbena i ne toliko kvalitetna utakmica. Domaćin je iskoristio svoje šanse i zasluženo pobedio.

Foto: FK Metalac

Gost je bio veoma grub što je rezultiralo sa 6 žutih kartona koje je dobio zbog nedozvoljenih startova, ali ništa više sem borbenosti nije prikazao, čak nije imao nijedan šut u okvir gola Žarkova.

U fudbalom siromašnom prvom poluvremenu beležimo dva kakva takva pokušaja da se ugrozi golman Novog Pazara i to oba puta od strane Rajića. Jedinu pravu šansu u 45. minutu je propustio Kovalenko kada se spetljao na 2 metra ispred praznog gola gostiju.

Drugo poluvreme je domaćin krenuo agresivnije i u 57. minutu je Mihailović makazicama poslao loptu za malo iznad prečke. U 68. minutu prvi pogodak na utakmici kada je posle lepo odigranog duplog pasa Manić istrčao po strani i ubacio do usamljenog Rajića kojem nije bilo teško da sa par metara savlada golmana Nićiforovića.

Slična akcija je izvedena i kod drugog gola u 80. minutu, kada je izigrana čitava odbrana gostiju, s tim da je ovaj put Rajić doturio loptu do usamljenog Lukića koji je loptu poslao u praznu mrežu.

Odbrana Novog Pazara se u tim trenucima raspala i samo dva minuta kasnije je Lukić bio u idealnoj prilici, ali je sa desetak metara šutirao kraj gola. Sledećeg vikenda Žarkovo gostuje Bežaniji, dok Novi Pazar dočekuje lidera na tabeli TSC.

OFK ŽARKOVO - NOVI PAZAR 2:0 (0:0)

STADION: OFK Žarkovo. GLEDALACA: 200. GL.SUDIJA: Ilić Milan. POM.SUDIJE: Zdravković Miodrag i Božović Boško. STRELCI: Rajić 68.min i Lukić 80.min. ŽUTI KARTONI: Aleksić (Žarkovo), Ragipović, Islamović, Kačar, Trtovac, Milenković i Hazirović (Novi Pazar).

OFK ŽARKOVO: Šćekić, Aleksić, Marković, Šaka (Kiković), Škorić, Manić, Lukić (Petković), Kovalenko (Mihailović), Mijatović, Rajić, Mladenović.
NOVI PAZAR: Nićiforović, Bihorac, Vusljanin, Ragipović (Župić), Plojović, Islamović, Trtovac, Marovac, Kačar, Selimović (Hazirović), Milenković (Milić).