XS
SM
MD
LG

Prosinečki: Penal bio, sudija je odmah izvadio crveni karton

Vidno utučen zbog remija protiv Grka (2:2) u utakmici u kojoj je BiH u 15. minutu imala prednost od 2:0 selektor “Zmajeva” Robert Prosinečki je rekao sljedeće:

-Odigrali smo dva različita poluvremena, u prvom sjajno u drugom loše, na kraju smo spasavali bod i uspjeli, ali teško se odbraniti sa igračem manje protiv kvalitetne Grčke. Dešava se to u fudbalu, poslije penala smo dobili i taj crveni karton kada je sve definitivno krenulo nizbrdo, ali dobro… To je tako u fudbalu, dešavaju se neke stvari. Idemo dalje, imali smo šansu da dobijemo utakmicu, na kraju osvojili bod, sad se spremamo za Fince i Italijane. Nismo uspjeli da odbranimo rezultat za pobjedu – istakao je selektor BiH Robert Prosinečki.

On je prokomentarisao i penal i crveni karton:

-Malo čudno je bilo sve to, ako je bio, bio je, sudija ga je odmah izvadio i pokazao. Mnogo teže sa igračem manje je bilo igrati, bilo teško odbraniti taj rezultat. Penal je bio koliko sam vidio, Grci su dali fenomenalan gol za izjednačenje, mogli su i da pobijede. Kod 2:0 mi smo mogli da damo treći gol i završimo utakmicu. Radićemo analize, dugo nas nije bilo zajedno, imali smo u periodu od sedam dana dvije utakmice, radićemo na tome da i drugo poluvrijeme, bar pola njega, igramo na nivou kao prvo i onda ne bi trebalo biti ovakvih situacija. Grčka je dobra reprezentacija, jako neugodna za nas uvijek, to smo pričali i prije utakmice, ali šta je tu je, čekamo šesti mjesec.

Robert Prosinečki