XS
SM
MD
LG

Sloga na završnom turniru

Rukometaši Sloge su u četvrtfinalnoj utakmici Kupa Republike Srpske savladali komšijsku Derventu rezultatom 32:23 i tako se plasirali na finalni turnir koji će se održati u Trebinju. Treba reći da su u ovoj utakmici nastupili sin protiv oca. Mlađani petnaestogodišnji Aleksa  za Slogu nasuprot iskusnog golmana Dragana Starčevića u ekipi Dervente. Aleksa nije imao priliku da postigne gol svom ocu jer u trenucima kad je bio u igri, otac je sjedio na klupi. 

Derventa je dobro počela utakmicu i nakon serije 4:0 u 10.minutu imali su vođstvo 5:2. Prednost su održavali sve do 22.minuta kada je rezultat glasio 9:11. A onda slijedi uragan Sloge od pet uzastopnih golova za preokret i vođstvo 14:11. Tri gola prednosti zadržali su i na isteku prvih 30 minuta 16:13.

Dobojlije su u nastavku igrali koliko im je bilo potrebno da slave pobjedu. Prednost su povećavali iz minuta u minut. Pet minuta prije kraja kod rezultata 29:22 trener Sloge Panić dao je šansu golobradim mladićima koji su svoju minutažu maksimalno iskoristili i prednost uvećali za konačnih plud devet 32:23.

Na golu Sloge briljirao je Milutin Bogdanović koji je sakupio 17 odbrana. Odlični u polju bili su Haso Ćosić sa 7, Luka Karanović sa 6 i Stefan Janković sa 5 golova. Treba reći da je odličnu rolu na poziciji pivota pružio mladi Dušan Miličević koji je postigao 4 gola. Kod Dervente najbolji su bili Dobojlija Branko Mišanović sa 8 i takođe dojučerašnji član Sloge Vanja Smiljanić sa 6 golova. 

 SLOGA – DERVENTA 32:23 (16:13)

DOBOJ – Dvorana: Srednjoškolskog centra. Gledalaca: 200. Sudije: Vesna Ostojić i Vanja Simić (obje iz Doboja). Delegat: Srđan Jović (Doboj). Sedmerci: Sloga 3(2), Derventa 4(4). Isključenja: Sloga 6, Derventa 2.minuta. 

SLOGA: Bogdanović (17 odbrana), Miloš Maksimović 1(1), Đurđević, Maričić 1, Krajišnik, Tulendić, Vladimir Stanković 2, Perović 1, Miličević 4, Aleksa Starčević 1, Danilo Ristić 1, Zekić 3, Karanović 6, Janković 5, Ćosić 7(1), Knežević. Trener: Danko Panić. 

DERVENTA: Nikola Ristić (3 odbrane), Smiljanić 6(4), Lukić, Milinković 1, Dragičević 2, Škrga (odbrana), Pejaković 1, Oljača, Šmulja, Borislav Stanković, Dragan Starčević (7 odbrana), Savić, Pejić 3, Bilić 2, Mišanović 8. Trener: Nebojša Kljajić.

Igrač utakmice: Stefan Janković (Sloga) 

RK Sloga Doboj