XS
SM
MD
LG

Teški dani nekadašnjeg diva

Istorija blistava, budućnost nepoznata, KK Bosna Sarajevo

Trener sarajevske Bosne se nakon susreta zahvalio kakanjskoj publici na aplauzima i porukama podrške da se što prije vrate u vrh bh košarke.

Sarajevska Bosna upisala je novi poraz u košarkaškom prvenstvu Bosne i Hercegovine. U petom kolu lige za opstanak Bosna je poražena u Kaknju rezultatom 92:70.

Iako je već odavno jasno da će Bosna, ponos bh košarke sezonu okončati na posljednjoj poziciji u taboru sarajevskog tima smogli su snage i uprkos brojnim problemima koje imaju odlučili da završe sezonu, a ne istupe iz lige kako je to uradila ekipa Gradine. Prilikom najave ove utakmice i izlaska gostujućih igrača na parket kakanjska publika je ogromnim aplauzom nagradila ''golobrade'' igrače Bosne uz želju da se što prije vrate u vrh bh košarke.

Nakon susreta trener Bosne Sabahudin Bašović se odlučio zahvaliti kakanjskoj publici na aplauzu i porukama podrške.

-Čestitam kakanjskoj publici na sjajnoj gesti, na aplauzu i podršci koju nam pružaju u ovim teškim momentima. U ovom momentu ovo je sve što mi možemo da pokažemo sa ovom mladom ekipom. Mi bukvalno sastavljamo ekipu od juniora, kadeta i pionira. U ovoj žestokoj borbi za opstanak mi ne možemo postići ništa više i ovo je naša realnost. Jedino što možemo da ponudimo bh javnosti je da ostanemo u ovom takmičenju do kraja i odigramo sve utakmice, rekao je trener Bašović, a potom dodao:

-Svi mi koji smo ostali u timu smo prepuni emocija, ali i gorčine. Teško je reći šta će biti u budućnosti. To je pitanje za neke druge ljude koji upravljaju Kantonom, državom uopće. Pitanje je šta će biti sa sportom, a ne samo sa košarkom. Bosna je brend o kojem će drugi donijeti odluku. Situacija je jako teška i ja mogu biti samo subjektivan je teško je reći šta će biti u budućnosti.

Ovo je za ekipu Bosne bio 24 poraz u sezoni, a u posljednjem ovosezonskom meču Bosna će igrati sa ekipom Studenta.


Kakanj 92 : 70 Bosna Royal
Student 69 : 75 Bratunac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Kakanj 25 12 13 37
2 Bratunac 25 11 14 36
3 Student 25 9 16 34
4 Bosna Royal 25 1 24 26