XS
SM
MD
LG

Gačanke prvi finalista Premijer lige BiH

BL Volej - Gacko 1:3/foto:sportdc.net

Odbojkašice „ Gacka“ savladale su večeras „BL Volley“  rezultataom 3:1 na gostujućem terenu i tako se plasirale u finale Premijer lige BiH, nakon što su domaću pobjedu ovjerile u „Boriku“.

Nije izgledalo da će baš tako biti, Banjalučanke su prvi set riješile u svoju korist 25:20, no uslijedio je potpuni preokret i veliko slavlja gošći iz Gacka, koje su imale, značajnu podršku sa tribina, pa 300 i kusur kilometara nije predstavljalo prepreku da dođu i podrže svoj klub.

Trener gošći Saša Slijepčević bio je zadovoljan nakon trijumfa i zakazanog finala. Naglašava da su nnjegove igračice ispoštovale dogovor iz svlačionice i ispunile jedan od ciljeva, a to je finale.

Odigrali smo jednu odličnu utakmicu, nismo dobro ušli u ovaj meč , ali smo se konsolidovali i zasluženo otišli u finale. Čestitam svim akterima, ipak nije bilo lako iako rezultat tako govori jer smo samo jedan set prepustili ekipi iz Banjaluke u dva meča – kazao je Slijepčević.

Trener domaćih Davor Gambiroža, poslije odlične sezone, ipak polufinalnim okršajima nije mogao biti zadovoljan. Po njegovim riječima, sada više nisu ni mogle, iz opravdanih razloga, a povrede su plod toga.

Povrede su jednostavno učinile svoje, izbacile su nas iz željenog ritma i nažalost nismo usjeli uzboriti treći meč. Neke djevojke i koje su igrale jednostavno bile su „rovite“ tako da od ovoga, nažalost, više nismo mogli - kazao je Gambiroža.

Kapiten „Gacka“ Helena Popović, odigrala je jedan odličan meč , kao i sve igračice iz Hercegovine. Loš je bio početak susreta, no igrale su svoju igru i pobjeda nije večeras izostala.

Srećna sam što smo već prvi meč riješile u svoju korist i izbjegli taj uvijek nezgodni treći meč. Moram da se zahvalim velikom broju navijača koji su bili na tribinama „Borika“ – kazala je tehničar pobjedničnog tima.

Bl Volej - Gacko 1:3

BL Volej: Tijana Đapa, Nastasija Urta, Tamara Đapa, Jelena Šakotić, Marijana Savić, Sara Marković, Anđela Biberdžić, Jovanka Kovačević, Vesna Crmčević, Ana Plavšić, Nilolina Glišić, Dušanka Manović. Treneri Davor Gambiroža.

Gacko: Nikolina Buha, Ana Lažetić, Dekjana Boljanović, Anđela Soknić, Bruna Markes, Helena Popović, Marija Jagličić, Leticija Bonardi, Ana Zubac, Snježana Manojlović..Treneri: Saša Slijepčević.

Ako se ne desi veliko izneađenje ekipa „Gacka“ u finalu sastaće se sa „Bimal – Jedinstvom“ , a Brčanke i brane titulu.

Ostale fotografije: