XS
SM
MD
LG

Klipersi od -31 do pobjede, Bobi sjajan u pobjedi File

Košarkaši Los Anđeles Klipersa napravili su brejk protiv Golden Stejta i to na kakav način. Gubili su i 31 razlike ali su na kraju slavili sa 135-131.

Foto: ClutchPoints

Meč je počeo u izjednačenom ritmu ali kako je vrijeme prolazilo, Voriorsi su hvatali ritam. Na kraju su prvi period dobili sa 33-25. Treba istaći da se nakon samo tri minuta igre povrijedio Kazins i da se nije vraćao u igru. Golden Stejt je i u drugom periodu bio dominantan. Klipersi nisu mogli odbraniti gotovo pa ništa. GS je igrao raznovrsno u napadu, dobro u odbrani i na odmor su otišli sa 23 poena prednosti.

Foto: Golden State of Mind

Odlično su otvorili i drugo poluvrijeme. Nastavili su pogađati skoro sve i uvećavati prednost. Vodili su u jednom momentu 94-63. Djelovalo je da je sve gotovo ali se Klipersi nisu predali. Do kraja trećeg perioda uspjeli su prići na ''samo'' -14. Klipersi su sjajno nastavili i u poslednjem periodu. Topili su prednost Golden Stejta da bi Lu Vilijams pogodio za izjednačenje. Kari je trojkom donio vodstvo Voriorsima 131-128. Međutim, Vilijams pogađa dvojku, Šemet trojku i Klipersi dolaze do vdostva. Kari je promašio trojku, Herel uhvatio skok i bacanjima dotukao Voriorse.

Kliperse je do pobjede predvodio Vilijams sa 36 poena i 11 asistencija dok je Kari predvodio GS sa 29 poena. Sada je u seriji 1-1 a naredna dva meča igraju se u Los Anđelesu.

Do izjednačenja u seriji došča je i Filadelfija. Oni su na svom terenu savladali ekipu Bruklina sa 145-123. Netsi su se sjajno držali u prvom poluvremenu i na odmor su otišli sa samo poenom zaostatka. Međutim, Fila je odigrala maestralno treći period. Postigli su čak 51 poen i dobili su treći period sa 51-23. Poslednji period bio je puka formalnost.

Foto: The Sports Deilly

Filadelfiju je do pobjede predvodio Embid sa 23 poena i deset skokova, Heris je dodao 9 poena a Simon je imao tripl dabl sa 18 poena, deset skokova i 12 asistencija. Sjajan je bio i Marjanović koji je imao 16 poena i osam skokova. Na drugoj strani najbolji je bio Dinvidi sa 19 poena.

Serija se sada seli u Bruklin.