XS
SM
MD
LG

Džemidžić: Glavni cilj je odlazak na EP 2020

Plan rada za 2019. godinu predstavio je generalni sekretar N/FSBiH Adnan Džemidžić

- Imamo strategiju i viziju i moramo gledati kako da radimo samo bolje. Naš glavni cilj je da napravimo što bolje uslove za sve naše selekcije. Naravno da je glavni cilj da se A reprezentacija plasira na Euro. Moramo naglasiti borbu protiv svih negativnih pojava koje prijete integritetu igre. Zadaci koji su pred nama ne bismo mogli uraditi bez rada čitave administracije. Imamo mnogo događaja i utakmica i za svaku ćemo biti maksimalno spremni. Stremimo ka višim ciljevima sa svim selekcijama. Iamo razvojne i edukativne programe, koje ćemo nastaviti. Imamo u planu i proširenje Trening-centra N/FSBiH. Hvala svima, poručio je između ostalog, generalni sekretar krovne kuće bh. fudbala Adnan Džemidžić.

Što se tiče finansijskog plana, Momir Tošić je naglasio da krovna kuća bh. fudbala planira prihode od 30.361.000 KM, što je za 40 posto više u odnosu na prethodnu godinu, a najviše prihoda je planirano iz neoperativnih sredstava iz UEFA i FIFA u iznosu od 20.481.000 KM.

 

Plan rada i kao i finansijki plan su jednoglasno usvojeni, a potom su usvojene i izmjene u Statutu. Nakon usvajanja prijedloga o osnivanju juniorske futsal lige, skupština je završena.