XS
SM
MD
LG

Dobar dan Premijer ligo

Rešeno pitanje šampiona: Sloga - Borac 0:3

Za mnoge fudbalsko prvenstvo Republike Srpske u sezoni 2018/19. je rešeno! Fudbaleri Borca trijumfovali su u derbiju 23. kola na startu Lige za šampiona Prve lige Republike Srpske u Velikoj Obarskoj nad ekipom Sloge iz Gornjeg Crnjelova rezultatom 3:0, prednost nad rivalom uvećali na čak 12 bodova devet kola pre kraja sezone i napravili, može da se kaže, odlučujući korak ka osvajanju titule i povratku u Premijer ligu BiH.

Borac je do prednosti stigao u smiraj prvog poluvremena, u 45. minutu, kada je mrežu domaćina zatresao iskusni kapiten Saša Kajkut. Igrao se 50. minut kada je Nemanja Lekanić udvostručio prednost, a konačan rezultat postavio je rezervista Milan Šikanjić u prvom minutu sudijske nadoknade. Tako su izabranici trenera Darka Vojvodića, ubedljivim trijumfom protiv direktnog rivala i prvog pratioca potvrdili da su najkvalitetniji sastav u Prvoj ligi Republike Srpske.

-Svesni smo da prednost koju imamo od dvanaest bodova u odnosu na Slogu iz Gornjeg Crnjelova teško možemo da ispustimo i prokockamo, čak i da smo izgubili šest bodova je mnogo. Ovim trijumfom u derbiju primakli smo se za još jedan korak našem krajnjem cilju, tituli i plasmanu u Premijer ligu BiH. Ostalo je da se odigra još devet kola, ali bez obzira na visoku bodovnu prednost sve utakmice do kraja ćemo igrati krajnje ozbiljno i profesionalno, sa željom da ostvarimo što bolji skor. Četitam mojim igračima na odličnoj partiji, bili smo oslabljeni za nekoliko bitnih igrača, ali na svu sreću to se na terenu nije osetilo – istakao je šef stručnog štaba Borca Darko Vojvodić.

Prvi gol u poslednjem minutu prvog dela utakmice postigao je iskusni kapiten Saša Kajkut, a zanimljivo je da je bio i strelac u prošlom kolu protiv Kozare iz Gradiške u pobedi od 1:0. Posle zalečene povrede i povratka u tim odmah se vratio u golgetersku formu.

-Na kraju smo ubedljivo trijumfovali, ali utakmica u Velikoj Obarskoj nije bila nimalo jednostavna niti lagana. Bio je to pravi derbi, a na našu sreću prvi smo postigli pogodak i to kada su svi očekivali da se prvo poluvreme završi početnim rezultatom. Nakon vođstva i dalje smo svu konrolu igre držali, a kada smo dali drugi gol znao sam da ćemo pobediti. Imamo sjajnu priliku da osvojimo titulu, dvanaest bodova je velika prednost i ne smemo da je prokockamo. Teško je poverovati da sve to ispustimo u poslednjih devet kola. Sloga ima kvalitetan sastav, ali Borac je u ovom trenutku i kvalitetniji i bolji – rekao je Saša Kajkut.


Borac 2 : 0 Rudar Prijedor
Podrinje 3 : 3 Kozara
Sloga 5 : 1 Željezničar Sport team
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 32 25 5 2 80
2 Sloga 32 18 6 8 60
3 Željezničar Sport team 32 16 3 13 51
4 Rudar Prijedor 32 13 8 11 47
5 Kozara 32 12 9 11 45
6 Podrinje 32 9 6 17 33