XS
SM
MD
LG

Emina savladala Lokomotivu

Emina slavila u Brčkom

Fudbalerke Emine iz Mostara pobjedile su juče u Brčkom domaću ekipu Lokomotivu rezultatom 1:3.

Gosti su tako došli do 11 pobjede u sezoni, dok je Lokomotiva doživjela sedmi poraz u prvenstvu.

Prvu šansu na utakmici imala je domaća ekipa, Damjanović je ušla u šesnaesterac po lijevoj strani i šutirala u lijevu stranu golmana Faković, no ona je odbranila njen udarac i izbacila loptu u korner.

Upravo je iz tog kornera Mešanović zahvatila loptu glavom i pogodila prečku, ali je rezultat ostao 0:0.

U 29. minuti Velagić je izvela slobodan udarac za Eminu, gađala prema golu i uz dosta sreće postigla gol za prednost Emine od 0:1.

Onda u 39. minuti Denda je ušla u šesnaesterac i šutirala, ali samo direktno u golmana Fačić. Do kraja prvog dijela promjene nije bilo.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme A. Isaković je imala dobru priliku, ali je slabo šutirala.

Tri minute poslije dosuđen je indirektan udarac za Lokomotivu, Mešanović je namjestila loptu i asistirala do Vrsajko koja rutinski trese mrežu i donosi izjednačenje.

Nova šansa za Lokosice došla je u 65. minut, Damjanović je prošla po desnoj strani, veoma dobro šutirala, ipak Faković je dobro intervenisala. A onda u 78. minuti Denda je poslala loptu u prostor za Gačanicu, ona se namješta na lijevu nogu i pogađa mrežu za prednost Emine od 1:2.

Deset minuta kasnije iz sumnjive situacije, gdje je vjerovatno oštećena domaća ekipa, rješeno je pitanje pobjednika, Velagić je poslala takođe loptu u prostor za Hrelju koja je vidljivo bila u nedozvoljenoj poziciji, te je postavila konačan rezultat 1:3.

Trener Emine, Zijo Tojaga smatra da je njegova ekipa zaslužila pobjedu.

- Mislim da smo danas zasluženo pobjedili, da smo dominirali u prvom i u drugom poluvremenu. Mislim da je Emina daleko fizički spremnija od Lokomotive, to se može svako uvjeriti, to smo i pokazali. Ja se nadam da ćemo na kraju ipak, zadržati ovo treće mjesto, pa moža čak se popnemo i stepenicu više da budemo drugi. Razlika je bila deset bodova sa Iskrom, sada je ona smanjena na četiri, dok god postoji šansa mi ćemo se nadati da možemo zauzeti i to drugo mjesto.

Trener Tojaga se osvrnuo i na naredni meč protiv SFK 2000 Sarajeva.

- Pa ja se nadam da ćemo dati kao i Kupu sve od sebe. Sad smo odigrali fantastično protiv njih u srijedu 77. minuta, međutim njihovo iskustvo i te jače utakmice međunarodne, ipak su njih dovele do cilja. Ja im ovom prilikom i čestitam na tome. Mi smo pošteno da kažem se i nadali, probali smo nešto napraviti, ali je veliki uspjeh da se podižemo, da ćemo biti njima, ako ne za godinu, za dvije glavni konkurent, dodao je trener Emine.

Utakmica Lokomotiva - Emina 1:3

ŽFK Lokomotiva Brčko - ŽNK Emina Mostar 1:3 (0:1).

Stadion: Lokomotiva. Gledalaca: 100. Glavni sudija: Ermina Abdaković (Novi Travnik). Pomoćnici: Milka Rokić (Gradiška) i Nevena Marković (Šekovići). Žuti kartoni: Lokomotiva (Džanić), Emina (A. Isaković).

Lokomotiva: Fačić, Džanić, Mujkić, Vrsajko, Kešetović (od 63. Ćosić), Mešanović, Trujić, Zukić, Ilić, Mirkić, Damjanović. Trener: Milorad Ilišković.

Emina: Faković, Bojanić, A. Isaković, Denda, Ćurović, Husić, Gačanica, Velagić, Kreća (od 66 Hrelja), A. Isaković (od 90. Begović), Bjelica. Trener: Zijo Tojaga.

Igračica utakmice: Đula Velagić (Emina Mostar).

 


Lokomotiva 1 : 3 Emina
SFK 2000 5 : 0 Iskra
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 16 15 1 0 46
2 Iskra 16 12 1 3 37
3 Emina 16 11 0 5 33
4 Lokomotiva 16 9 0 7 27