XS
SM
MD
LG

Mačva u četvrtak dočekuje Zemun

Treću plejaut utakmicu, u okviru 33.kola Super lige Srbije, fudbaleri Mačve odigraće sa ekipom Zemuna pred šabačkom publikom, u četvrtak, 25.aprila od 18 časova.

Na konferenciji za novinare, šef struke Darko Tešović naglasio je da ekipa Zemuna iako je u dnu tabele poseduje kvalitet, pre svega individualni i da u ovaj meč sigurno treba ući oprezno.

„Zemun kao ekipa se nije dobro složio i imaju probleme, ali individualni kvalitet itekako poseduju i pošto mi vodimo računa o svakom detalju kod svakog protivnika, ova utakmica nije ništa drugačija od prethodnih. Čak štaviše, prilazimo joj na neki drugačiji način jer znamo koliko nam znači ova utakmica kod kuće, u kojoj možemo mnogo toga da učinimo da bi nam bilo lakše u narednom periodu. Ekipa Zemuna sigurno neće doći u Šabac spremna na poraz, već naprotiv kao i protiv Spartaka i Voždovca, biće spremni na napad i jurišaće na rezultat koji im je preko potreban, a mi smo spremni na svaku njihovu taktičku zamisao. Imamo veliki motiv, ekipa je spremna i žarko želi da utakmicu odigra na visokom nivou. Teren je idealan, sigurni smo i da će publika ponovo biti brojna. Šapčani su nebrojeno puta pokazali koliko vole Mačvu, bez obzira što će u to neko vreme biti i derbi. Navijači znaju koliko momcima znači njihova podrška sa tribina i prepoznaju da je u ovom trenutku potrebna kako bi istrajali u svom cilju. Svi igrači su u konkurenciji za sastav, imamo problem samo sa Gigićem zbog parnih kartona. Želeo bih samo da se zahvalim Gradu Šapcu na najvišem gradskom priznanju koje je dodeljeno Fudbalskom klubu „Mačva“ za ukupan razvoj i promociju grada u godini kada naš klub obeležava 100 godina postojanja. Ta nagrada nas između ostalog obavezuje da nastavimo sa dobrim rezultatima, da ne odustajemo od svojih ciljeva i da nastavimo da prezentujemo i klub i grad na najbolji način – pozitivnim rezultatima i sportskim ponašanjem i na terenu i van njega“, rekao je Tešović.

Prvotimac Ivan Obrovac kaže da je ovo jedna od najbitnijih utakmica za ekipu, kako bi u preostali deo plejauta ušli opuštenije.  „Ne bih ni jednog trenutka potcenio ekipu Zemuna, dolaskom novog trenera dosta su promenili filozofiju igre i vidno napredovali, što pokazuju i rezultati, jer nisu izgubili nijednu utakmicu u plejautu. Znamo da će doći motivisani za pobedu, ali sve je na nama i siguran sam da ćemo dati maksimum da izborimo pobedu i da bodovi ostanu u Šapcu. Samim tim u preostali deo takmičenja ućićemo opuštenije i bez pritiska.“

Štoper Marko Mijailović veruje da će prednost domaćeg terena i mogućnost da ekipa već u ovom meču dobije stabilnost za nastavak, svima  biti dodatni podstrek za pobedu. „Zemun ima dosta kvalitetnih igrača, dolaskom novog trenera igrači su se malo trgli, počeli da pokazuju dobru igru. Međutim, igramo kod kuće i uz podršku naše publike verujem u pobedu i da ćemo u četvrtak odraditi veliki deo posla, jer nam pobeda donosi mir i dodatnu stabilnost za preostala četiri susreta. Ovom prilikom pozivam navijače da ispune tribine stadiona i da se zajedno od prvog do poslednjeg minuta borimo za sva tri boda.“

Blagajne na dan utakmice sa radom počinju u 16 časova, kada se otvaraju i kapije stadiona Mačve.  

pr Ana Acan