XS
SM
MD
LG

NBA: Lilard junak Portlanda, prošli i Fila i Toronto

Košarkaši Portlanda savladali su Oklahomu sa 118-115 te su tako sa ukupnih 4-1 prošli u polufinale Zapada. OKC je dobro otvorila meč i nakon prvog perioda imali su osam poena prednosti. Portland je u drugom periodu uzvratio i na odmor su otišli sa poenom prednosti. Treći period bio je veoma izjednačen  a Oklahoma je sa dva poena prednosti ušla u poslednji period. Meč je do kraja bio neizvjestan a junak je bio na kraju Lilard. On je na 0,4 sekunde do kraja pogodio trojku za pobjedu Portlanda.

Foto: SPGate

Lilard je predvodio Portland sa 50 poena. Na drugoj strani Džordž je ubacio 36 poena uz 70% šuta iz igre. Vestbruk je imao 29 poena, 11 skokova i 14 asistencija ali je bio očajan i šutirao samo 11/31 iz igre.

Do četvrte pobjede i prolaza došla je i Filadelfija. Oni su sa 122-100 savladali Bruklin te su sa ukupnih 4-1 prošli u polufinale Istoka. Već u prvom poluvremenu su riješili pitanje pobjednika jer su na poluvremenu imali +29. Nastavak je bio samo puka formalnost. Filu je do pobjede predvodio Embid sa 23poena i 12 skokova dok je Marjanović imao po sedam poena i skokova te četiri asistencije. Holis Džeferson predvodio je goste sa 21 poenom.

Protivnik File u polufinalu Istoka biće Toronto koji je sa 115-96 savladao Orlando te su sa ukupnih 4-1 prošli dalje. Lenard je predvodio Toronto sa 27 poena dok je Ogastin predvodio Orlando sa 15 poena.