XS
SM
MD
LG

Milići sigurno do liderske pozicije

Milići su u Brčko otišli po bodove koji će ih dovesti na lidersku poziciju i svoj cilj su su i ostvarili. Meč 23. kola regionalnog Istoka, sa domaćom Lokomotivom, završen je rezultatom 1:2.

Susret je počeo sa malim zakašnjenjem, uz dozvolu Saveza i dogovor dviju ekipa, jer se na istom stadionu, nešto ranije, igrala i utakmica ženske Premijer lige.

Milićani su još jednom pokazali da su njihove ambicije opravdane i da imaju ekipu za viši rang takmičenja. Od početka do kraja meča gosti su kontrolisali igru što je vrlo rano dovelo do vođstva od 0:1. U 7. minutu odličan pas Teodorovića u prazan prostor,  Jolović oštrom povratnom pronalazi Došića na sedam  metara, gdje vezisti Milića nije bilo teško da loptu smjesti u mrežu Brčaka.

Dominantna igra gostiju izaziva nervozu kod domaćih igrača i već nakon deset minuta Jokanović je, nakon dva bespotrebna uklizavanja s leđa štoperima Milića, Ćirkoviću i Mičiću, morao napustiti teren. Burna reakcija Brčaka nije uticala na sudijsku odluku. Činjenica da će ostatak susreta provesti sa igračem manje, Lokomotivu nije obeshrabrila.

Naprotiv, želja da uknjiže bodove raste, a sa njom i borbenost, ali gostujuća odbrana savršeno funkcioniše i ne dozvoiljava prilaz svom golu. Do povećanja rezultata na 0:2 dolazi u 19. minutu, kada Dupor, nad kojim je nakon solo prodora načinjen prekršaj, slobodnim udarcem sa nekih dvadeset metara, jakim i preciznim šutom pogađa u golmanov lijevi ugao.

U nastavku,  domaćini su imali dobar šut sa distance  kada izbijenu loptu Đukanović šalje pored stative,  dok su gosti sigurnim pasom i polušanasama priveli kraju prvo poluvrijeme. U drugi dio Brčaci su krenuli ofanzivnije što je gostima stvaralo još više prostora, pa su imali nekolio izglednijih šansi da dođu  i do ubjedljivijeg vođstva.

Dobre prilike propustili su Marinković, Teodorović, Dupor i Došić koji su oprobali svoje šuteve iz unutrašnjosti 16 metara,  ali su bili neprecizni. Tri puta je samo  dobra reakcija golmana  Radovanovića spriječila goste da povećaju prednost. Desna strana gostiju,  na kojoj su  Vidović,  Jolović i Teodorović odlično funkcionisali, je pravila probleme odbrani Lokomotive. 

Prvo je Jolović u 55. minutu dobru loptu Teodorovića pokušao da proslijedi Marinkoviću koji je bio sam na drugoj stativi,  ali ispred njega reaguje štoper Lokosa. Drugu izglednu šansu po desnoj strani, već u sljedećem napadu,  nakon nekoliko dobrih pasova, ima Vidović koji  dobrim solo prodorom ulazi u šesnaesterac gdje skoro pa čist pogodak blokira kapiten Gavrić. Još jednom dobar pas Teodorovića i Jolovića gosti ne koriste, ovog puta  Dupor,  koji glavom loptu šalje tik iznad prečke.

Kako to obično biva, za propuštene šanse morala je uslijediti  kazna. U 70. minutu, poslije dobro iznesene lopte vezista Lokomotive, ona dolazi do D.Simića koji je, uz dozu sreće,  prošao zadnju liniju gostiju i savladao, do tada potpuno nezaposlenog, Đorđića. Iako je smanjenje rezultata dalo krila domaćoj ekipi, do kraja susreta nisu uspjeli napraviti preokret, jer su Milićani ubrzo smirili tempo i čuvanjem lopte uspjeli privesti utakmicu kraju bez promjene rezultata.

Ekipa iz Milića, sedam kola prije kraja, konačno je preuzela  lidersku poziciju.

"April je definitivno naš mjesec! Prošle godine smo na Vaskrs prvi put izašli iz društva ekipa koje su bile kandidati za ispadanje iz lige, iako smo imali veliki zaostatak, a ove godine, sedam dana prije ovog praznika,  uspjeli smo da zasjednemo na čelo tabele,  sa bodom više od Rudara koji je, kako smo se i nadali, doživio poraz u Tršiću. Što se tiče same utakmice u Brčkom, sami sebe smo doveli u situaciju da bude rezultatski neizvjesno. Trebali smo prije da osiguramo pobjedu,  a ne da čekamo i strepimo do kraja da se ne desi neka greška, pa da ostanemo bez sigurnih bodova. Jedna dobra utakmica za nas, gdje smo kontrolisali teren i stvarali veliki broj prilika, ali nismo uspjeli da realizujemo neke izglednije. Najbitnije je da smo postigli pogodak više i upisali tri veoma važna boda, koliko zbog naše pobjede, toliko zbog poraza u Tršiću dotadašnjeg lidera, ali  i zbog toga što je Rudar 1925 u poražen u Brčkom. Domaćini su pokušali da vrše pritisak i na nas i na sudiju, ali i prije meča smo bili svjesni šta nas čeka,  pa smo i u tom segmentu položili ispit. Velika polemika je bila i oko isključenja domaćeg igrača, ali mislim da su se bespotrebno bunili, jer dva čista kartona je zaslužio nakon neopreznih startova, kada nije bio ni blizu lopte. I sam broj naših kartona pokazuje  da je sudija imao svoj stav i svoje kriterijume na ovoj utakmici, i prema jednoj,  i prema drugoj ekipi. Nakon ovog kola smo zauzeli vrh i svi mi u klubu se nadamo da do kraja prvenstva nećemo dozvoliti da nam to mjesto preotmu. U igri je još 21-18 bodova i mislim da je još mnogo minuta i bodova u opticaju, a mi ćemo dati sve od sebe da naš rezultatski konto bude što veći. Zahvaljujemo se Lokomotivi,  koja je još jednom pokazala da i u izuzetno teškoj situaciji važi za pravu sportsku ekipu,  na fer domaćinstvu i u ime kluba im želim sreću u nastavku sezone i da još jednom sacuvaju status trećeligaša. Svim čitaocima vašeg portala,  vjernicima katoličke vjeroispovjesti,  želimo srećan Uskrs“, kazao je Dragan Đorđić, kapiten Milića.

 

 

FK Milići

Lokomotiva (Brčko) – Milići 1:2 (0:2)

Stadion Lokomotive

Gledalaca: 50

Sudija: Radenko Jović (Bijeljina)

Strijelci: 0:1 Došić u 7, 0:2 Dupor u 19, 1:2 D.Simić u 70.

Žuti kartoni: Dragičević, Balorda, D.Simić, S.Simić (Lokomotiva), Jolović, Marinković, Vidović, Ružičić, Došić (Milići)

Crveni karton: Radovan Jokanović ( Lokomotiva) u 10.

Lokomotiva: Radovanović, Šahmanović, S.Simić, Gavrić, Mišković (od 56. Delić), D.Simić, Đukanović (od 61. Čačković), Jokanović, Ćumurović, Balorda, Dragičević

Trener: Željko Kajiš

Milići: Đorđić, Jolović, Vidović, D.Ćirković (od 46. Lazić), N.Ćirković, Ružičić, Marinković, Teodorović, Došić, Dupor (od 75.Jovanović), Mičić

Trener: Ranko Lalović

Igrač utakmice: Boban Jolović (Milići)


Sloboda 2 : 2 OFK Trnovica
Mladost 5 : 4 Vlasenica
Partizan 5 : 1 Majevica
Lokomotiva 4 : 0 Podrinje
Milići 1 : 1 BSK Ledinci
OFK Šekovići 3 : 0 Rudar 1925
Čelopek 1 : 0 Jedinstvo
Omladinac 5 : 2 Birač
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Milići 30 16 10 4 58
2 OFK Šekovići 30 17 3 10 54
3 Rudar 1925 30 14 8 8 50
4 Sloboda 30 13 6 11 45
5 Vlasenica 30 13 6 11 45
6 OFK Trnovica 30 12 9 9 45
7 Podrinje 30 13 5 12 44
8 BSK Ledinci (-2) 30 14 3 13 43
9 Omladinac 30 12 6 12 42
10 Partizan 30 12 6 12 42
11 Jedinstvo 30 12 6 12 42
12 Čelopek 30 12 6 12 42
13 Mladost 30 13 3 14 42
14 Birač 30 12 5 13 41
15 Lokomotiva 30 9 4 17 31
16 Majevica (-2) 30 2 2 26 6