XS
SM
MD
LG

Lavovi stručnjaci za basket

Šampioni. Lavovi

Prethodnog vikenda, 20. i 21.04.2019. godine održani su finalni turniri prvenstva Republike Srpske u kategorijama mlađih pionira i pionirki.

Najbolji košarkaši Republike Srpske, 2006. godište i mlađi okupili su se u Zvorniku i u međusobnim utakmicama borili su se za titulu šampiona za sezonu 2018/19. Na finalnom turniru učestvovali su KK Rookie Banja Luka, KK Partizan TS Banja Luka i KK Zvornik basket Zvornik. KK 10. avgust iz Vlasenice je odustao od učešća na ovom turniru zbog ranije ugovorenih obaveza, tako da su odigrane tri utakmice i postignuti sljedeći rezultati:

Odluka o šampionu - pionirke ŽKK Leotar 03 i KK Lavovi

KK Rookie : KK Partizan TS 49 : 41

KK Zvornik basket : KK Rookie 45 : 26

KK Zvornik basket : KK Partizan TS 50 : 25

Ubjedljivim pobjedama domaćin turnira KK Zvornik basket je još jednom pokazao da u kategoriji dječaka 2006. godište i mlađi, nemaju premca u Republici Srpskoj i da se od ove generacije zvorničkih košarkaša mogu očekivati najviši dometi u košarkaškom sportu.

Čestitke za igrače i stručni tim KK Zvornik basket, a svim ljubiteljima košarke preporuka da prate ove mlade igrače pred kojima je sigurno svjetla košarkaška budućnost.

Ženske pionirkske ekipe koje su izborile mjesto na finalnom turniru, na kojem se odlučivalo o prvaku Republike Srpske okupile su se 21.04.2019. godine u Brčkom. I na ovom turniru jedan od klubova, WBS Teslić, koji je izborio mjesto među četiri najbolje ekipe, je odustao od učešća na tuurniru zbog ranije preuzetih obaveza tako da se u Brčkom o šampionu odlučivalo u tri utakmice. U međusobnim duelima KK Feniks Banja Luka, ŽKK Leotar 03 Trebinje i KK Lavovi Brčko dobili smo šampionke Republike Srpske za djevojčice 2004 godište i mlađe za sezonu 2018/19. ŽKK Leotar 03 je opravdao ulogu favorita i ove godine ponio ovu laskavu titulu šampiona više nego zasluženo.

Postignuti su sljedeći rezultati:

KK Lavovi : KK Feniks 75 : 33

ŽKK Leotar 03 : KK Feniks 83 : 40

KK Lavovi : ŽKK Leotar 03 27 : 59

Čestitke šampionkama iz Trebinja ali i Brčankama koje su ove godine zabilježile do sada najveći uspjeh kluba i bile više nego dostojan protivnik Trebinjkama. U utakmici koja je odlučivala o šampionu, može se reći da je osim kvlaiteta Trebinjki odlučilo i neiskustvo Lavica koje su ovu sezonu odigrale sa najvećim brojem igračica koje su 2005. godište i koje će i sljedeću sezonu igrati u konkurenciji pionirki.

Za razliku od mlađih pionira, pionirke su ove sezone imale veoma mali broj utakmica i ne može se oteti utisku da kvalitet postoji ali da organizacija prvenstva Reopublike Srpske u ženskoj košarci za mlađe kategorije treba da doživi reorganizaciju. Za takmičenja po područnim košarkaškim odborima nema dovoljno ekipa dok bi jedinstvena liga na nivou Republike Srpske sigurno bila mnogo interesantnije takmičenje, a mlade košarkašice bi dobile priliku za sticanje neophodnog iskustva i za podizanje igre na viši nivo.  

Vicešampioni: Lavovi