XS
SM
MD
LG

NBA: Nevjerovatni Lu Vilijams ostavio Kliperse u igri

Košarkaši Los Anđeles Klipersa savladali su Golden Stejt u Oklendu sa 129-121 te su smanjili vodstvo Voriorsa u pobjedama na 3-2.

Klipersi su bolje otvorili meč. Poveli su sa 15-8 na startu susreta i čuvali su prednost većim dijelom prvog perioda. Ipak, GS je bolje finiširao prvi period i dobili su ga sa 41-37. Klipersi su u drugom periodu bili bolji tim. Napravili su preokret i na odmor su otišli sa osam poena prednosti.

Sjajno su otvorili i treći period. Trojkom Grina Klipersi su došli do 15 poena prednosti. Ipak, Voriorsi se nisu predali. U jednom trenutku su prišli na samo -3. Međutim, Klipersi su bolje finiširali treći period i sa deset poena prednosti ušli su u poslednji period.

Dugo vremena su oni održavali prednost. Međutim, serijom 14-3 i poenima Durenta, Voriorsi su poveli 118-117. Tada na scenu stupa maestralni Lu Vilijams. Pogodio je prvo trojku pod faulom, pa dvojku nakon prodora preko Durenta i još jednu tešku dvojku. Sa njegovih osam poena u nizu, Klipersi su došli do +7 i prednost su sačuvali do samoga kraja.

Vilijams je predvodio Kliperse sa 33 poena i deset asistencija dok je Durent predvodio GS sa 45 poena.

Foto: NBA.com