XS
SM
MD
LG

NBA; Nestvarni Jokić nije mogao sam, Sparsi izborili majstoricu

Košarkaši San Antonija savladali su Denver sa 120-103 te su izborili majstoricu.

Prvi period bio je veoma efikasan. Sparsi su bolje otvorili susret i glavne vedete tima Grega Popovića, Oldridž i DeRozan,igrali su jako dobro a u završnici prvog perioda razigrao se i Forbs. Sa druge strane, Milsap je držao Nagetse u igri a dobro je meč počeo i Jokić. Takođe, Marej je bio očajan u prvom periodu i sve je to donijelo Sparsima deset poena prednosti.

Denver je bole zaigrao u drugom periodu. Otvorili su drugi period sa serijom 5-0 ali tu nisu stali. Malo po malo topili su prednost Sparsa da bi došli do vodstva 48-47. Do kraja prvog poluvremena viđena je velika borba a Sparsi su ipak na poluvremenu imali četiri poena prednosti. 

Na startu drugog poluvremena viđena je velika borba. Jokić je igrao sjajno ali su Sparsi ljubomorno čuvali vodstvo. Iako je naš reprezentativac postigao 17 poena u trećem periodu, Denver nije uspio doći do preokreta. Sparsi su na kraju sa pet poena prednosti ušli u poslednji period a čak su možda u završnici trećeg perioda mogli i do veće prednosti. 

Iako se očekivalo da i u poslednjem periodu bide maksimalno neizvjesno, Sparsi su se potrduili da tako ne bude. Otvorili su poslednji period serijom 17-2, te su došli do +20. Denver se pokušavao vratiti ali jednostavno nisu uspjeli i Sparsi su rutinski priveli meč kraju.

Oldridž je predvodio Sparse sa 26 poena i deset skokova. Nikola Jokić predvodio je Denver sa 43 poena, što mu je novi rekord karijere, te je dodao 12 skokova i devet asistencija.

U noći sa subote na nedelju na programu je majstorica.

Foto: SB Nation