XS
SM
MD
LG

Odlučuje majstorica

Odluka o Premijer ligi pada u Banjaluci:Leotar - Borac

U četvrtoj finalnoj košarkaškoj utakmici plej-ofa za ulazak u Premijer ligu BiH KK “Leotar” je u Bregovima pobijedio KK “Borac” iz Banjaluke rezultatom 69:61 (9:18, 19:16, 16:12, 25:16). Ovom pobjedom Trebinjci su izborili petu utakmicu koja će se odigrati u subotu u banjalučkoj dvorani Borik.

Domaćin je veoma nervozno ušao u utakmicu i imao je loš procenat šuta. To su gosti iskoristili tako da u trećem minutu imaju prednost od 2:8, a u petom minutu 4:13.

Na kraju prvih deset minuta bilo je 9:18. Odmah na početku druge četvrtine gosti imaju i najveću prednost od plus 11 koševa - 9:20.

Nakon ovoga domaćin je zaigrao presing i dolazi do preokreta tako da u 14. minutu igrači Dražena Šegrta dolaze u vođstvo od 21:20. Tada se povrijedio kapiten Ninković i izašao je sa parketa.

Gosti ponovo prelaze u inicijativu i prelaze u vođstvo od 23:27, a na kraju isteka prvog poluvremena u posljednjoj sekundi Damjanović pogađa trojku i na odmor se odlazi sa 28:34.

Mislilo se da je Ninković teže povrijeđen, ali se on odmah na početku treće četvrtine pojavio u trebinjskoj petorci.

Njegovom tricom i koševima Šakotića Leotar dolazi do rezultata 35:36. Minut prije kraja treće četvrtine Raičević pogađa trojku i Leotar nakon ponovo dolazi u prednost od 44:42.

Koševima Vučkovića (četiri) Borac ponovo dolazi u vođstvo i u posljednju četvrtinu ulazi se sa 44:46.

Ponovo dolazi do preokreta i domaćini na krilima navijača koji su neumorno navijali tokom cijele utakmice dolaze u prednost u 33. minutu 51:46, a u 35. minutu 55:51. Dva minuta prije kraja utakmice Šakotić pogađa trojku za 64:55, a trideset sekundi do kraja Leotar dolazi u prednost za 69:59.

Do kraja utakmice gosti postižu još dva pogotka za konačan rezultat 69:61.

Kod domaćina ne treba nikoga posebno isticati jer su se svi borili za svaku loptu, dali sve od sebe i ginuli su na parketu, a to im se na kraju i vratilo jer su kraj utakmice dočekali uzdignutih ruku.

Nakon utakmice trener Dražen Šegrt rekao je da je energija presudila na večerašnjoj utakmici.

“Prije svega fanatična borbenost mojih momaka i ispoštovali smo dogovor iz svlačionice u kojoj nam je bilo jako teško na poluvremenu. Skupili smo snage da ovu posljednju utakmicu pred našom publikom završimo trijumfalno i sad potpuno rasterećeno idemo u Banja Luku. Veliko hvala našoj publici”, kazao je Šegrt.

Ova utakmica imala je humanitarni karakter i sav prihod ide za liječenje našega sugrađanina Danijela Pudara Džaje.

KK "Leotar“: Batinić, Raičević 13, Damjanović 10, Tunguz, Brnjašić, Stojanović 6, Popara, Milošević 3, Marić, Milidragović 8, Ninković 14, Šakotić 15. Trener: Dražen Šegrt.

KK „Borac“: Cvetić, Šćekić 14, Nikolić 2, Barbarez 3, P. Lončar 2, S. Lončar 13, Čečavac 2, Ljuboja 5, Tubak 4, Vučković 16. Trener: Dragan Mičić.

Majstorica će biti odigrana u subotu, 4. maja u Banjaluci.

Izvor: Trebinje Live