XS
SM
MD
LG

Željo stao kod Kozare

Stigli do trijumfa: fudbaleri Kozare

Prva pobjeda u Ligi za prvaka

Na Gradskom stadionu u Gradišci pred oko stotinjak gledalaca, po oblačnom i kišovotom vremenu odigrana je utakmica 3. kola Lige za prvaka I lige Republike Srpske FK Kozara (Gradiška) – Željezničar Sport Team (Banja Luka) 2-1 (1-0).

 Od prve minute domaći fudbaleri daju do znanja gostima da im je cilj da ostvare prvu pobjedu u Ligi za prvaka. Već u 4. minuti pokušava Glišić, ali lopta odlazi pored gola Ćetkovića. Malo zatim, danas odlični Novaković prekida akciju gostiju, odlično upošljava Gavrića, ali ovaj šalje loptu preko gola Željezničara. U 15. minuti Gavrić odlično prodire po desnoj strani, stiže do korner linije i centrira, na loptu natrčava Novaković i glavom šalje loptu u mrežu golmana Ćetkovića za vođstvo Kozare od 1-0. Malo kasnije šut isprobava i Lolić, ali golman Željezničara je na mjestu. U 23. minuti korner za Kozaru izvodi Lolić, Kondić glavom šutira, ali Ćetković bravuroznom paradom izbacuje loptu ispod prečke u korner. U 25. minuti prvi pokušaj Željezničara, šut Milanovića iz slobodnog udarca Modić sigurno hvata. Pokušava Kozara preko Petkovićai Gavrića, dok gosti pokušavaju da dođu do izjednačenja preko Bilala i Kulenovića, ali bez promjene rezultata i na poluvrijeme se odlazi sa vođstvom Kozare od 1-0.

 Ista slika i u drugom poluvremenu, Kozara ima više loptu u posjedu i napada ka Ćetkovićevom golom. U 52. minuti Lolić započinje akciju, vješto upošljava Gavrića, koji nesebično prosljeđuje natrčalom Novakoviću koji postiže danas svoj drugi pogodak za Kozaru i povećeva rezultat na 2-0. Nastavljaju fudbaleri Kozare sa napadima, pokušava Šakić, a u 68. minuti priliku da postigne het-trik propušta Novaković koji nakon odličnog ubačaja Šakića iz neposredne blizine ne pogađa gol banjalučana. U 69. minuti, odličan pokušaj Glišića, koji silovito šutira, ali trese stativu Željezničarevog gola. Pozitivan rezultat koristi šef stručnog štaba FK Kozara Igor Janković i uvodi u igru dva igrača iz  omladinske škole, Sladojević Mirka i Veljkić Savu, koji bilježe prve minute u seniorskom timu Kozare. Gosti pokušavaju iz kontri, najprije je u 86. minuti Kuzmanović neprecizan nakon što ga je odlično uposlio Kulenović. Ipak, Kuzmanović u 91. minuti bježi odbrani Kozare i postavlja konačnih 2-1.

Već u srijedu 8. 5. 2019. godine nastavlja se takmičenje u Ligi za prvaka I lige Republike Srpske. Na rasporedu su utakmice 4. kola, a fudbaleri Kozare putuju u Gornje Crnjelovo gdje će ih dočekati ekipa Sloge, da bi sljedeće subote 11. 5. 2019. godine, ponovo bili domaćini i na Gradskom stadionu u Gradišci u okviru 5. kola Lige za prvaka I lige Republike Srpske ugostili Podrinje.

 FK Kozara (Gradiška): Modić S., Petrović O., Raspudić B., Maksimović S., Lolić D., Glišić D. (od 73. min. Sladojević M.), Ostojić B. (od 82. min. Veljkić S.), Novaković M., Petković V., Kondić A., trener Janković I., nisu igrali: Dončić D., Popović N., Komljenović D. (od 61. Šakić M.), Gvozden S.

 Željezničar Sport team (Banja Luka): Ćetković N., Kuprešak N. (od 57. min. Šaula O.), Babić N., Kulenović L., Bilal A., Baštić S. (od 46. min. Teodorović D.), Jovandić N. (od 46. min. Marjanović S.), Kuzmanović I., Milanović M., Malić L., Petrović A., trener Ćurguz Z., nisu igrali: Avdukić A.,  Ružičić S., Đukić M.


Podrinje 0 : 1 Borac
Rudar Prijedor 0 : 1 Sloga
Kozara 2 : 1 Željezničar Sport team
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 25 20 4 1 64
2 Sloga 25 16 4 5 52
3 Rudar Prijedor 25 11 7 7 40
4 Željezničar Sport team 25 12 3 10 39
5 Kozara 25 9 6 10 33
6 Podrinje 25 8 5 12 29