XS
SM
MD
LG

Učesnici finala kod gradonačelnika Trebinja

Prijem kod gradonačelnika Trebinja

Rukometni klub „Leotar“ ovog vikenda domaćin je finalnog turnira Kupa RS u rukometu, koji se održava pod pokroviteljstvom predsjednika RS Željke Cvijanović.

Na turniru će učestvovati najbolje ekipe RS – u sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ snage će od 18 časova odmjeriti „Borac M:tel“ i „Sloga Doboj“, dok će od 20 časova domaćin „Leotar“ ugostiti „Lokomotivu“ iz Brčkog.

Pobjednici ovih susreta sastaće se u sutrašnjem finalu, od 17 časova, kada će se boriti za trofej Kupa RS.

Uoči početka finalnog turnira Kupa RS, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurićupriličio je danas svečani prijem za upravu Rukometnog kluba „Leotar“, te rukovodstvo Rukometnog saveza RS.

On je naglasio da je Trebinje prepoznatljivo i kao grad sporta, pogotovo u posljednje vrijeme, kada  domaći sportisti postižu sve bolje rezultate.

„Zahvaljujem se organizatorima koji su odabrali da Trebinje bude domaćin finalnog turnira Kupa RS, ubijeđen sam da to nije slučajno jer je Trebinje, osim što je prepuznatljivo kao grad kulture – i grad sporta, naročito u posljednje vrijeme, kada vidimo da sve bolje i bolje rezultate ostvaruju mnogi sportisti Trebinja. Bitno je da što više omladine uključujemo u sve vidove sporta“, rekao je Ćurić.

Rukomet je, dodaje, značajno napredovao u Trebinju, a rukovodstvo kluba je izvelo na pravi put naše igrače, koji su izborili plej-of u Premijer ligi BiH.

„Ovo je još jedan od dokaza da se samo marljivim radom, zalaganjem i velikim trudom mogu ostvariti veliki i značajni rezultati. Mislim da ovdje finansije i nisu bile toliko značajne, koliko je bila volja i angažman naših igrača i uprave kluba. U narednom periodu, u skladu sa mogućnostima, Grad Trebinje će izdvojiti više novca za naše rukometaše koji igraju u višem rangu takmičenja“, naglasio je Ćurić.

On je naveo da su održavanjem finalnog turnira RS u Trebinju svi na dobitku – i sportisti i domaća privreda, izrazivši nadu da će se naš grad pokazati kao dobar domaćin.

Predsjednik Rukometnog kluba „Leotar“ Vladan Šegrt rekao je da je naš klub, organizacijom finalnog turnira Kupa, pokazao da se vraća na velika vrata na rukometnu mapu RS i BiH.

„Sve strukture kluba rade kako treba, od igrača, trenera, uprave – do roditelja i sponzora. Uz podršku Grada Trebinja i dijela sponzora, uspjeli smo ove godine da ostvarimo velike rezultate – povratkom u Premijer ligu BiH i ulaskom u plej-of ligu BiH, a sve naše omladinske selekcije ostvarile su plasman u završnicu prvenstva na nivou RS“, istakao je Šegrt.

Organizacijom finala Kupa RS, dodaje, Rukometni klub „Leotar“, prije svega, želi da zahvali navijačima na podršci, kao i kabinetima predsjednika RS Željke Cvijanović, gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića i Rukometnog saveza RS.

„Na današnjem turniru želimo da pobijedi rukomet, a da se na sjednici najviših organa Rukometnog saveza RS izrode planovi i programi za ozdravljenje ovog najtrofejnijeg sporta u RSi BiH, te da se rukomet vrati na mjesto koje mu pripada“, kazao je Šegrt.

Predsjednik Rukometnog saveza RS Marinko Umičević zahvalio je predsjedniku RS Željki Cvijanović na pokroviteljstvu turnira i gradonačelniku Trebinja na nesebičnoj podršci.

„Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić nas je primio kao najrođenije, a uz ovoliko pozitivne energije i lijepih razgovora, u svrhu boljitka rukometa, predloženo je da Trebinje uvijek bude domaćin finala Kupa RS. Neka danas pobijedi najbolji, uz želju da ne bude sportskih povreda“, naglasio je Umičević.

U gradskoj upravi u toku su sjednice Upravnih odbora Rukometnih saveza RS i BiH, a sjednica Skupštine Rukometnog saveza RS zakazana je za sutra, u 13 časova.

Izvor: Radio Trebinje