XS
SM
MD
LG

Juniori Rudar Prijedora prvaci Omladinske lige BiH – grupa zapad

Јуниори Рудар Приједора

Јуниори Рудар Приједора изборили су пласман на завршни турнир првенства БиХ чији победник стиче право наступа у Омладинској Премијер лиги БиХ у сезони 2019/20. Изабраници тренера Срђана Марјановића освојили су прво место у Омладинској лиги БиХ – група запад победом (1:0) у Санском Мосту против Подгрмеча у изузетно тешкој утакмици у којој су против себе имали и судијску тројку.
-Кад смо прескочили Сански Мост мислим да нам титула и пласман у Премијер лигу БиХ не може умаћи, али треба сачекати да видимо прво где ће бити организован завршни турнир и ко ће на њему играти. Ово је велики успех за наш клуб остварен у тешким условима и пласман јуниора у Премијер лигу БиХ је виши интерес јер клуб с тим зарађује и новац, али повећава и рејтинг. Ово прво место је само потврда да се у нашем омладинском погону ради студиозно, систематски и у континуитету квалитетно јер трећи пут заредом ћемо играти завршни турнир првенства БиХ – истакао је на почетку разговора тренер јуниора “рудара” Срђан Марјановић.
На крају првенствене трке Приједорчани и јуниори Жељезничара из Бањалуке имали су исти број бодова (41), али “рудари” имају бољи међусобни скор због ремија (1:1) у Бањалуци и победе (2:0) код куће.
-Биле су то тешке две утакмице у којима смо “масакрирани” на терену, али има Бога, баш као и на гостовању у Градишци код Козаре. Прошли смо сито и решето и показали свима да смо најбољи. Сада се спремамо за завршни турнир, ривали ће нам бити Сутјеска из Фоче, Леотар из Требиња и победник меча Дрина Зворник – Модрича Алфа. Наш клуб је аплицирао да буде домаћин завршног турнира јер смо једини клуб који је све три последње године играо завршницу, прво у Мостару, а оотом и Травинику, а поред нас наводно је кандидат и Фоча. Надамо се добијању домаћинства који ће се играти од 5. до 7. јуна – додао је Марјановић.
Поред вођења јуниора обавља и функцију првог помоћника Неџада Жерића, шефа стручног штаба сениорског тима Рудар Приједора.
-Управо због квалитетног рада у омладинском погону и у сениорској конкуренцији смо остварили добре резултате. Већина наших јуниора су првотимци, а ту имамо и Милу Ковачевића који је директно донео дванаест бодова. Већину сезоне смо, због повреде Ахилове тетиве, играли без њега, али смо показали да имамо сјајну генерацију играча. Једини пораз у првенству смо доживели од Металежа у Јајцу јесенас када је већина јуниора играла за први тим, јер нам је то био приоритет. У овој сезони били смо јачи не само од противника, већ и од недаћа – каже популарни Срђо.
Сјајне резултате јуниори Рудар Приједора остварили су заиста у тешким условима.
-Тренинге одржавамо на “Сувом приједору” где нема ни свлачионица, сналазимо се и боримо, лопти имамо на број, каквог су квалитета не бих о томе и поред свих недаћа и слабе подршке ми смо прваци запада. Ово треба да буде виши интерес клуба јер пласман у Омладинску Премијер лигу БиХ доноси много бенефиција и погодности. То такмичење, ако се пласирамо у њега, а верујем да хоћемо, много је изазовније, озбиљније и квалитетније од ове лиге у којој смо били први – рекао је на крају Срђан Марјановић успешни тренер младих “рудара” који годинама ствара шампионе.

Играчки кадар

Шампионски тим јуниора Рудар Приједора у сезони 2018/19. Омладинске лиге БиХ, група запад су чинили: Дејан Милинковић, Марко Јањушић, Никола Мармат, Данило Мармат, Јован Змијањац, Марио Сајак, Анес Жерић, Никола Крнета, Миле Ковачевић, Дамјан Дејановић, Марко Мариновић, Марко Мршић, Стевица Романић, Марио Ратковић, Денис Трепић, Антонио Матић, Никола Ћорић, Јасмин Опакић, Милош Саџак, Амар Церић, Стефан Пилиповић, Марко Дрљача, Филип Микић, Алекса Трнинић, Никола Тркуља, Данијел Мамуза и Маринко Савић.
Тренеру Срђану Марјановићу помагао је Саша Керановић, а секретар стручног штаба је Дејан Вујановић.


Sloboda 0 : 3 Kozara
Jedinstvo 0 : 3 Metalleghe BSI
Podgrmeč 0 : 1 Rudar Prijedor
Sloga 0 : 6 Krajina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Željezničar Sport Team 16 13 2 1 41
2 Rudar Prijedor 16 13 2 1 41
3 Metalleghe BSI 16 12 1 3 37
4 Krajina 16 8 0 8 24
5 Kozara 16 7 2 7 23
6 Podgrmeč 16 7 1 8 22
7 Jedinstvo 16 4 1 11 13
8 Sloboda 16 1 2 13 5
9 Sloga 16 1 1 14 4