XS
SM
MD
LG

Kapetina spasio Slobodu

FK Sloboda, Donji Zagoni

Poslije utakmice 27.kola regionalnog Istoka, odigrane u Roćeviću, Sloboda slavi golmana Kapetinu koji je maestralnom odbranom kaznenog udarca, spasio svoj tim poraza. Jedinstvo i ekipa iz Donjih Zagona su odigrali bez golova i podijelili bodove. 

U prvom dijelu susreta uglavnom se vodila bitka na sredini terena, pa nije bilo mnogo prilika ni za jednu ekipu. U 15. minutu Mašanović snažno šutira, a golman krajnjim naporom zaustavlja loptu i šalje je u korner. Isti igrač u samom finišu prvog dijela još jednom ima šansu da gostima donese vođstvo, ali domaći golman je još jednom bio siguran.

U drugi dio domaća ekipa ulazi agresivnije i opsjeda gol na ovoj utakmici odličnog čuvara Kapetine. U 50. minutu, nakon što je u kaznenom prostoru rukom igrao Stanković, arbitar dosuđuje najstrožu kaznu. Na bijelu tačku staje M.Nikolić, ali njegovu namjeru čita Kapetina i hvata živu loptu. U nastavku su obje ekipe pokušavale doći do pogotka, domaća preko Vasića i M.Nikilića,  dok su Obrenović i Lakić imali odlične šanse za goste, ali mreže su ostale mirne. 

Kada se sve sagleda, podjela bodova je i najrealniji ishod ovog susreta. 

"Znali smo da će utakmica biti teška i neizvjesna. Imali smo svoje šanse, koje nismo iskoristili, ali sad ne vrijedi žaliti za propuštenim. Najbitnije je da smo upisali bod i da ovaj remi nije uticao na naš plasman na tabeli. Još tri kola su ostala do kraja, a mi ćemo se do kraja boriti za što bolje rezultate.Zahvaljujem se našem protivniku na fer i korektnoj igri, a svojim saigračima na zalaganju, jer velika je stvar u gostima ne ostati bez bodova", kazao je Nikola Kapetina, junak Slobode na ovom susretu.

Jedinstvo (Roćević) - Sloboda (Donji Zagoni) 0:0
Stadion Lugovi
Gledalaca: 100
Sudija: Goran Lakić (Brčko)
Žuti kartoni: Ž.Nikolić, Kostić, Stanojević (Jedinstvo), Obrenović, Perković, Malivojević, Petrović (Sloboda)
Jedinstvo: Lakić, Stanojević, Vasić (od 74. Radovanović), Ristić, M.Nikolić, Ilić (od 69. Andrić), Stojanović (od 63. Stevanović), Sekulić, Kostić, Pisić, Ž.Nikolić
Sloboda: Kapetina, Rosuljaš, Vuković, Malivojević, Perković, Mašanović, Petrović, Obrenović, Prtvar, Lakić (od 86. Stankić), Stanković

Spasio Slobodu: golman Nikola Kapetina