XS
SM
MD
LG

Drinu čekaju spremno i oprezno

FK Slavija

Duel Slavije sa timom Drine iz Zvornika mogao bi da bude odlučujući  za jedan ili drugi klub,  u borbi za opstanak  u fudbalskoj eliti Republike Srpske. Domaćin, se nalazi trenutno na drugoj poziciji sa  35 bodova. Imaju tri manje od lidera Modriče, koja gostuje trećeplasiranom Tekstilcu, a Drina ima dva boda manje od Slavije i nalazi se na poziciji četiri. U slučaju trijumfa Slavija čini sigurno veliki korak ka opstanku, dok bi porazom Drina tonula u drugoligaške vode.

Dakle, ovo će biti okršaj timova koji će direktno odlučivati o svojoj sudbini.  Zbog toga je utakmica od ogromne važnosti. Svesni su toga u Slaviji. Spremni su za ova okršaj, ali i veoma uzdržani u prognozama.

-Ovaj okršaj nam ili otvara vrata raja ili ih zatvara. Mogli smo mnogo ranije da rešimo pitanje statusa i opstanka, ali valjda moramo ovim težim putem. Svesni smo da i naš protivnik ima velike ambicije i želje. Biće ovo sudar dva izjednačena tima. Oni su nas dobili u Zvorniku i sada je na nama da im se revanširamo i ukoliko bi uzeli sva tri boda mislim da bi bili blizu spasa. Samo bodovi ne dolaze sami od sebe. Moraćemo se dobro potruditi i uložiti poslednji atom snage,  da dodjemo do pobede. Očekujem iskreno i da u ovom okršaju imamo  podršku navijača. Važno bi nam bilo da ih vidimo na tribinama. Motiv više će nam biti i oproštaj od  aktivnog igranja Zorana Kokota. Bio bi lepo da on taj dan pamti po pobedi nad Drinom. Potrudićemo se da tako i bude, ali moramo biti krajnje oprezni. Naš gost ima dobar tim. Nekoliko pojedinaca koju mogu sami da reše meč. Dolaze nam nakon neuspeha i remija na domaćem terenu, sa već otpisanom Slobodom i tražiće kod nas iskupljene. Moramo da budemo svih 90 minuta oprezni, koncentrisani i spremni da im odgovorimo na sve izazove, kaže nam kapi en Bojan Regoje.

On se vraća u tim nakon što je pauzirao zbog žutih kartona u Modriči. Trener Milan Gutović ipak neće moći računati na najbolji sastav. Napadač Stefan Arbinja je protiv Modriče dobio crveni karton, pa ga čeka pauza.

-Nema kukanja. Arbinja će morati na tribine, a imamo rešenje za tu poziciju. Ova tri dana, nakon meča sa Modričom, radili smo na psihološkom planu. Ekipa mora da bude čvrsta u tom okršaju, koncetrisana od prve do zadnje minute i nema opuštanja. Idemo hrabro na pobedu, jer nam ona otvara širom vrata opstanka. Drinu poštujemo. Cenimo i naravno uvažavamo, ali igra se na našem stadionu, pa je jasno da smo mi lagani favoriti. Veruje u tim i nadam se da ćemo po završetku meča mi biti radosnija ekipa, kaže nam trener Milan Gutović.

Utakmica se igra na stadionu Slavije, a počinje u 17 časova. Sudija je Siniša Lazić iz Prjedora.


Tekstilac 0 : 0 Drina
Alfa Modriča 3 : 0 Sutjeska
Slavija 4 : 0 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Alfa Modriča 32 10 12 10 42
2 Slavija 32 11 9 12 42
3 Tekstilac 32 9 12 11 39
4 Drina 32 9 10 13 37
5 Sutjeska 32 9 7 16 34
6 Sloboda 32 4 7 21 19