XS
SM
MD
LG

RG: Nole cilja ''Nole Slem'', koliko mogu ostali naši ?

U nedelju počinje otvoreno prvenstvo Francuske Rolan Garos. Drugi Gren Slem turnir u sezoni bi trebao biti izuzetno zanimljiv jer su ove sezone svi turniri na šljaci bili uzbudljivi.

Najbolji srpski i svjetski teniser, Novak Đoković, titulom u Parizu mogao bi kompletirati takozvani ''Nole Slem''. Naime, Nole je osvojio poslednja tri Gren Slem turnira i iako nisu svi u istoj kalendarskoj godini, ima šansu da po drugi put u karijeri veže sva četiri Gren Slema.

Foto: The National

Žrijeb mu je išao na ruku iz perspektive da na Federera i Nadala ne može do finala. Međutim, ne znači to da će se Nole tako lako prošetati do finala. 

U prvom kolu igra protiv Mađara Hurkača koji ove sezone igra dosta dobro. Međutim, ipak bi prva runda trebala proći bez problema za Noleta. U drugom kolu će ići na pobjednika duela Kveri - Martinez i realno gledano i to bi Đoković trebao odraditi rutinski.U trećem kolu već neće biti lako. Naime, mogući rivali Đokovića su Munar i Simon. Munar je prošle sezone prilično namučio Noleta baš na Rolan Garosu a protiv Simona je imao jedan strašno težak meč na Australijan Openu prije par godina.

U osmini finala Đoković bi mogao ići na Šapovalova ili Ćorića. Šapovalova je rutinski dobio u Rimu i generalno bi i na RG sa njim trebao imati lakši meč. Međutim, Borna Ćorić je veoma veoma opasan. Na šljaci igra sjajno i to mu je najjača podloga. Prošle godine je u Monte Karlu namučio Noleta upravo na šljaci. 

U četvrtfinalu Nole bi mogao ići na Zvereva. Takođe, jedan od rivala mogao bi biti i Talijan Fonjini. Sa njim se naravno nikad ne zna ali Fabio je pobjednik Monte Karla za ovu sezonu i kao takav zaslužuje poštovanje. Ipak, nekako se potajno nadamo da će Duci Lajović biti Noletov rival u četvrtfinalu.U polufinalu bi Nole mogao ići na Del Potra, Tima, Monfisa, Kačanova.

No, nije samo Nole od naših tu. Imamo još petoricu u muškoj konkurenciji pa je red da se i njima posvetimo.

Foto: Tennis.com

Duci Lajović u prvom kolu igra protiv Brazilca Monteira. Brazilcu je šljaka najbolja podloga ali ne igra toliko dobro u poslednje vrijeme. Nije protivnik za potcijeniti ali bi Lajović trebao proći dalje. U drugom kolu ga čeka pobjednik meča Nori - Benčerit i realno favorit bi bio u eventualnom meču i sa jednim i sa drugim. U trećem kolu bi imao prvu ozbiljnu prepreku jer je potencijalni rival Saša Zverev.

Foto: Sky Sports

Filip Krajinović je mogao ostati bez nastupa na RG. Naime, nije prijavio kvalifikacije a pet sedmica pred Rolan Garos nije imao renking za nastup. Na kraju će ipak nastupiti a protivnik u prvom kolu biće mu Tiafo. On je igrao četvrtfinale Australijan Opena ali na šljaci nije toliko dobar. Prilično izjednačen meč u najavi ali Filip ima šansi za prolaz. U drugoj rundi bi išao na boljeg iz meča Karbales - Muler i bio bi favorit u tom duelu. Filip bi u trećem kolu mogao na Cicipasa što je prva potencijalna velika prepreka za njega.

Foto: ATP Tour

U Filipovom dijelu žrijeba nalazi se i neuništivi Janko Tipsarević. Njihov duel moguć je u osmini finala. Janko u prvom kolu igra protiv Dimitrova. Koliko god da je Bugarin favorit, znao je u poslednje vrijeme imati blijeda izdanja tako da Janko ima šansi. Usudio bih se opkladiti da barem set osvaja a za više ćemo vidjeti. Ako bi prošao Grigora, Janko bi išao na boljeg iz meča Fabiano Čilić.

Foto: Tennis World USA

Laslo Đere u prvoj rundi ima težak zadatak. Njegov rival je Španac Ramos Vinolas koji je od svih podloga najbolji na šljaci i znao je tokom karijere odigrati dobro na velikim turnirima. Ipak, Laslo bi na svježinu trebao proći ali ne smije potcijeniti iskusnog Španca. U drugom kolu Laslo bi išao na boljeg iz meča Poprin - Humbert i bio bi favorit i protiv jednog i protiv drugog. U eventualnom trećem kolu, potencijalni rivali su mu Nišikori i Conga.

Foto: Tennis World USA

Ukoliko bi Đere i Kecmanović prolazili, igrali bi u četvrtfinalu. Što se tiče našeg najmlađeg tenisera na ovogodišnjem Rolan Garosu, od njega se može očekivati prva Gren Slem pobjeda. Milomiru je rival Denis Kudla koji je veoma loš na šljaci. U drugom kolu bi išao na pobjednika meča Gofan - Berankis. I iako je Gofan bio velika nada, danas sigurno nije protivnik koji se ne može dobiti. Eventualni rival u trećem kolu Milomiru bi bio veliki Rafa Nadal. Bilo bi sjajno iskustvo kada bi Milomir na šljaci Rolan Garosa odigrao meč protiv najboljeg tenisera svih vremena na šljaci.