XS
SM
MD
LG

Gdje je RK Borac, gospodine Radoviću ?

Pitanje za gospodina Milana Radovića, predsjednika UO RK Borac

Meni je, gospodine Radoviću, jasno da Vas je politka poslala u sport, prvo u rukometni, a sada i Fudbalski klub Borac!

Tačno je da je nova uprava FK Borac uložila, i još ulaže, velike napore da klub izvede na pravi put, ali i pored toga prave greške koje su za njih možda male, ali u stvari i nisu jer se klub pravi na malim stvarima!

Vaše preduzeće, gdje ste Vi direktor, Nova banka, je generalni sponzor FK Borac. I treba da bude jer je fudbal kod nas sport broj jedan. I u moje vrijeme, dok smo bili vezani uz FK Borac i navijače, bili smo jak klub!

Ono što je mene, u stvari, ponukalo da Vam ovo napišem jeste Vaša izjava u Nezavisnim novinama od 20. jula u kojoj tvrdite kako je FK Borac ozbiljan projekat (što je meni izuzetno drago), a ja Vas, evo, javno pitam – šta je sa RK Borac, gdje ste Vi predsjednik Upravnog odbora? Da li je on, možda, neozbiljan projekat?

Zašto kažem neozbiljan projekat? Zato što je RK Borac jedini klub u Evropi koji je na legalan način, na terenu, stekao pravo igranja na međunarodnoj sceni, a onda otkazao takmičenje! Zašto?

To što Vam petlja i laže Vladimir Branković, da je to zbog SEHA lige, nema nikakve veze sa istinom! Pa RK Izviđač je prošle godine igrao i Evropu, kao prvak BiH, ali i SEHA ligu!

Druge su, gospodine Radoviću, stvari u pitanju!

A ako ste već u vrhunskom klubu, onda morate da znate neke stvari, a to je da u klubu postoje dvije strane. Jedna je uprava koja ima obavezu da obezbijedi sve uslove potrebne za nesmetan rad kluba, a druga strana su struka i igrači koji se bore za što bolje rezultate koji mogu da budu i ovakvi i onakvi! Kada shvatite kakva je to razlika, onda možete računati da ćete biti klub sa rezultatima.

Da se razumijemo, nisam ja ovo izmislio, već sam učio od najboljih. Jedan od njih je pokojni Dr Aca Obradović, popularni Dr O!

Dakle, direktor kluba je činovnik i produžena ruka Upravnog odbora. On mora da izvršava dobijene zadatke od uprave, a kod Vas on vodi sjednice!

Ima još jedna stvar koju mi je Dr Aca napomenuo, a to je da ukoliko želim da zadržim upravu na okupu, moram ih obavezati da oni budu potpisnici finansijske dokumentacije! U tom slučaju će imati mnogo više razloga da budu vezani za klub!

Zato me ova Vaša izjava i nije povrijedila, ali jeste signalizirala i upozorila na neke stvari!

Ne mogu da zaboravim kako ste imperativno doveli Zorana Trninića za trenera RK Borac. Nemam ja protiv njega lično ništa protiv, ali ja još uvijek ne mogu da dođem sebi da je on uopšte bio na klupi Borca!

Uglavno, ni jedna uprava ne radi svoj posao.

Ne mogu svi biti selektori, treneri, menadžeri... neko treba i da radi, da podmetne leđa! Na žalost, takvih sportskih radnika više nema, između ostalog i zato što su im prišili razne epitete...