XS
SM
MD
LG

48 zemalja do sada prijavljeno za EYOF

S osjećajem časti i zadovoljstva obavještavamo vas da je 303 dana, prije početka festivala, 48 država potvrdilo potvrdilo svoj dolazak na  Evropski zimski omladinski olimpijski festival (EYOF 2019) u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, koji će biti održan od 09.-16. februara 2019. godine. 

Na festivalu se očekuje 1500 sportista iz 50 Evropskih zemalja, s tim da države Azerbejdžan i Malta, vjerovatno neće biti u mogućnosti potvrditi učešće, obzirom da nemaju dovoljno takmičara u zimskim sportovima. Takođe, direktno u organizaciju će biti uključeno blizu dvije hiljade ljudi, od toga 1200 volontera. 

Jedna od otežavajućih okolnosti za održavanje festivala bila je finansijska podrška Vlade Republike Srpske. Međutim, prethodne sedmice predsjednik Republike Srpske, g. Milorad Dodik, razgovarao je u Banjaluci sa predsjednikom Evropskog olimpijskog komiteta Janezom Kocijančić, predsjednikom OK Srbije Božidarom Maljković, predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatkom Mateš, Marjanom Kvesić predsjednikom OK BiH i Sinišom Kisić, potpredsjednikom OK BiH o organizaciji Evropskog olimpijskog festivala mladih (EYOF 2019)., i tom prilikom dao punu podršku ovom projektu i izrazio vjerovanje da je održavanje ovog najvećeg sportskog događaja, poslije ZOI 84, od velike važnosti za RS i BiH. 

Naredne sedmice očekuje nas četvrta posjeta Koordinacione komisije Evropskog olimpijskog komiteta. 
EYOF 2019, nastavlja sa promocijom svojih aktivnosti, te nas od 13.-15. aprila očekuje učešće na Inter Dance festivalu. Riječ je jednom od najznačajnijih i najvećih plesnih festivala Jugoistočne Evrope, te događaj koji okuplja preko 4000 posjetilaca, a 3000 takmičara iz oko 12 zemalja.

Takođe, u mjesecu maju, EYOF 2019 posjetiće dva velika sportska sajma u Sarajevu i Banja Luci.
„Za sve građane spremamo i jedno veliko iznenađenje u centru grada, o čemu ćemo više pričati uskoro“, poručuju iz EYOF 2019.

Ukoliko se želite informisati više o festivalu i aktivnostima na organizaciji festivala, posjetite web stranicu: www.eyof2019.net.