XS
SM
MD
LG
11.09.2018 Administrator

Muški i ženski rukometni klub Topličanin se spremaju za Super A ligu

 
Predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković posetio je danas Prokuplje gde ga je primio predsednik opštine Aleksandar Simonović. Prijemu su prisustvovali i predstavnici ženskog i muškog rukometnog kluba Topličanin. Na sastanku je bilo reči o aktuelnoj situaciji u prokupačkom rukometu i o daljim planovima sa produbljenje saradnje.
- Imali smo više tema a ono što bih hteo da istaknem da Rukometni savez Srbije pruža veliku podršku ženskom i muškom rukometnom klubu Topličanin sa željom da ta dva kluba dobiju bolji tretman i da im pomognemo da ostvare ulazak u Super A ligu.

Ono što je važno da planiramo da u Prokuplju organizujemo međunarodne rukometne utakmice. Razgovarali smo da u Prokuplju jedna naša reprezentativna selekcija vrlo brzo odigra ovde jedan kvalifikacioni meč, rekao je Božidar Đurković predsednik Rukometnog saveza Srbije.

Predsednik Opštine Prokuplje zahvalio se prvom čoveku Srpskog rukometa rekavši da Prokuplje ulaže u sport i da će se to u narednom periodu i nastaviti.
- Razgovarali smo kako mi kao lokalna samouprava možemo da pomognemo rukomet u Prokuplju i uopšte sporta da izdignemo na viši nivo. Rukomet je takav sport da sa malo ulaganja možete mnogo da dobijete tako da će mo u narednom periodu veća sredstva iz budžeta izdvojiti za oba rukometna kluba pošto su oni već dosta uspešni i da se izborimo da oni pređu u najviši rang takmičenja. Posebno podržavamo ideju za odigravanjem međunarodne rukometne utakmice u Prokuplju jer znamo da ima mnogo sportski radnika i poklonika sporta koji su željni da u našoj hali vide jednu vrhunsku sportsku predstavu, istakao je Aleksandar Simonović predsednik Opštine Prokuplje.