XS
SM
MD
LG

Sjajni Petrović

Uspjehom do podviga, bilo bi najkraće objašnjene za teniska postignuća Prnjavorčanina Dražena Petrović ove godine.

Nakon niza uspješnih nastupa na evropskim turnirima, novi uspjeh na međunarodnoj sceni. Mladi Prnjavorčanin je proteklih nekoliko dana boravio u prestolnici Katalonije Barseloni, gdje je danas završen turnir prve kategorije iz serije Tennis Europe turnira. Put Barselone Petrović je krenuo sa jasnim ciljem, osvojiti 10 bodova, koji su mu garantovali plasman na završni Master Evrope. I uspio je, i to na kakav način, plasmanom u finale Barselone. Finale mu je donijelo 200 novih bodova, te siguran plasman na Masters.

Na putu do finala Prnjavorčanin je redom pobjeđivao Špance Pratdepadrija 6:4,6:3, Đerarda Oltra 6:0, 6:2, Davida Alvareza 6:3, 6:2. U polufinala ga je čekao češki teniser Matijas Musil, a nakon tročasovne borbe, Petrović je slavio 2:1 u setovima (1:6, 7:5, 6:3).

U finalnom meču bolji u dva seta od člana Teniskog kluba “Olimp” iz Prnjavora bio je Stefan Popović iz Srbije (6:0, 6:3).

 “Nema sumnje da je ovo uspjeh karijere. Finale ovog turnira donijelo mi je plasman na završni Master Evrope. Naporan meč u polufinalu, umor je učinio svoje, pa nije bilo snage da se dođe do titule, ipak sam plasman u finale ovako jakog turnira je u rangu same titule”, rekao je Petrović po završetku finalnog meča.

Petrović će od ponedeljka biti 4. igrač Evrope kada je u pitanju trka za završni Masters, sezonu sigurno završava među prvih osam, što znači da je čekirana karta za završnu smotru najboljih tenisera Evrope do 16 godina. Završni Master Evrope igra se početkom oktobra u italijanskoj Ređo Kalabriji.

Prnjavor.info / Z. Ančić /

Petrović