XS
SM
MD
LG

BiH bolja od Austrije

Košarkaška reprezentacija BiH pobijedila je selekciju Austrije u posljednjem pripremnom susretu pred pretkvalifikacije za SP gdje se bh reprezentacija nalazi u grupi sa Švedskom, Jermenijom i Slovačkom. Bilo je 70:52.

Poslije prvih 20 minuta, rezultat je bio 35:30 da bi Zmajevi u nastavku dodatno pojačali nivo svoje igre i pobijedili rezultatom 70:52. Ovo je bila posljednja pripremna utakmica pred start pretkvalifikacija koje počinju 2. augusta gostujućom utakmicom sa reprezentacijom Švedske.

Vrijedi spomenuti da je u bh  reprezentaciji zaigrao i Džanan Musa koji je nedavno na utakmici sa Bjelorusijom slomio nos, te je zbog toga propustio turnir u Makedoniji.

Zmajeve je do pobjede vodio upravo Džanan Musa sa 17 poena, tri skoka i dvije asistencije dok je Almir Hasandić dodao 12 poena uz četiri asistencije. Još je dvocifren bio Nedžad Muratović, koji je za 13 minuta na parketu ubacio 11 poena uz dva skoka. Kod gostiju Poltl je ubacio 13 poena uz četiri skoka i asistenciju dok je još dvocifren bio Ogunsipe sa deset poena, osam skokova i četiri asistencije.

BiH: Sejfić 4, Lončar 5, Zahiragić 2, Lazić 3, Atić, Vrabac 3, Hasandić 12, Gegić 3, Musa 17, Renfroe 2, Muratović 11, Gajić 8.

 

Bosna i Hercegovina - Austrija

BiH - Austrija