XS
SM
MD
LG

Maksimović u timu kola lige Hrvatske
Dejan Maksimović već nas startu sezone blista u dresu Istre 1961 iz Pule. Nekadašnji mladi reprezentativac BiH posle dobre partije u premijernom kolu protiv Dinama na Maksimiru (0:2), kada je odigrao svih 90 minuta, protiv Osijeka (1:1) postigao je prvi gol u dresu novog kluba, u koji je stigao iz Mladosti (Doboj-Kakanj). Na taj način pokazao je da uprava pulskog kluba nije pogrešila  kada ga je angažovala.
 
-Gol protiv Osječana mi mnogo znači za dalji period, daje mi veliko samopouzdanje i motiv. Šteta je samo što nismo uspeli da pobedimo učesnika kvalifikacija za UEFA Evropsku ligu jer smo nesrećno primili gol u samom finišu susreta. Pobeda nam je nezasluženo izmakla, bili smo tako bliz cilja – raportirao je iz Istre Dejan Maksimović.
 
Rođeni Gradiščanin, dete Kozare odlično se snašao u taboru Istre 1961 koja u ovoj sezoni želi da napravi iskorak u hrvatskom fudbalu. Upravo zbog toga Maksimović je i stigao na poziciju glavnog graditelja igre Puljana.
 
-U prvih 180 prvenstvenih minuta, protiv Dinama, a naročito u duelu sa Osijekom smo pokazali da posedujemo potencijal i imamo kvalitet da se uključimo u borbu za vrh. Već na startu prvenstva imamo težak raspored, prava je šteta što nismo pobedili Osijek, sa ta tri boda slika na tabeli bi bila mnogo bolja. Doduše, ne predajemo se idemo dalje, od utakmice do utakmice – dodao je Maksimović.
 
U narednom kolu Istra 1961 igra komšijski derbi, odlazi u goste Rijeci, aktuelnom šampionu Hrvatske.
 
-Rijeka je favorit, možda i njabolja ekipa, uz Dinamo, u Hrvatskoj, igra i kvalifikacije za Ligu šampiona. Možda nečemu možemo da se nadamo ako Riječani budu umorni od igranja u Evropi. Ipak, na ovo gostovanje ne putujemo s belom zastavom. Ići ćemo da pokušamo da se nadigravamo, pa šta bude. Možda i napravimo iznenađenje – optimističan je vezista Istre 1961. 
 
Posle gola i sjajnog izdanja u duelu sa Osijekom, Dejan Maksimović je izabran u idealan tim drugog kola Prve hrvatske lige.
 
-To je dodatni motiv za mene, ali jedno i obaveza da ostanem na istom, visokom nivou. Za svakog igrača su jako važne ovakve stvari, pogotovo kada dođete u nov sredinu, promenite državu. Godi i lepo je kada imate podršku javnosti i medija. Nastojaću da u potpunosti opravdam poverenje koje su mi ukazali u Istri 1961 i doprinesem ostvarenju zacrtanih ambicija. Već na početku sezone vidim da nisam pogrešio što sam izabrao Pulu kao sledeću destinaciju u igračkoj karijeri – rekao je na kraju Dejan Maksimović, vezista Istre 1961,piše Sportski Žurnal.
 
 
Zahvalnost Edi Valjevcu
 
Istakao je Dejan Maksimović posebno i najzaslužnije ljude koji su učestvovali u njegovom dolasku u Pulu.
 
-Ovim putem želim da se zahvalim klupskom tim menadžeru Edi Valjevcu koji mi je mnogo pomogao, da se lakše snađem, prilagodim, stabilizujem, uvek mi je pri ruci i uz njega je sve mnogo lakše. Radi se o čoveku profesionalcu, posvećenom i dan i noć klubu, fudbalu, igračima... Takođe, zahvaljujem se i bivšem selektoru mlade reprezentacije BiH Darku Nestoroviću na čiju preporuku sam i stigao u Pulu – istakao je Maksimović.

Dejan Makismović Fotos: privatni arhiv D. Maksimovića