XS
SM
MD
LG

Rijeka juriša na Ligu šampiona

Tek se po rezultatima ostalih utakmica kvalifikacija za Ligu šampiona vidi koliko Partizan nije imao sreće na žrebu, kada je dobio, sigurni smo, najkvalitetnijeg protivnika, atinski Olimpijakos.

Bugarski Ludogorec, koga smo se plašili, sa pravom, jer je već tri puta izbacivao naše šampione, doživeo je ubedljiv poraz u Izraelu, od Hapoela Ber Ševe, i biće mu jako teško da u revanšu dostigne prednost od 2:0, pogotovo jer se zna koliko su Izraelci čvrsta ekipa,navodi sporza centrala.

Ni Legija nije prošla ništa bolje kod Astane u Kazahstanu, ali nas rezultati klubova iz ove zemlje više ne iznenađuju. Povoljna okolnost po Poljake je ta da su bar postigli gol u gostima, ali nisu imali ni sreće jer je Tvumasi, treći gol za Astanu, postigao duboko u nadoknadi vremena.

Rijeka ima odličan rezultat posle gostovanja u Mocartovom gradu, gde je sa Salcburgom igrala 1:1. I prošle sezone je hrvatski šampion bio koban po Austrijance, ali je tada Dinamo izbacio ”bikove” u plej ofu. Gavranović je doveo Riječane u vođstvo preciznim udarcem glavom, dok je izjednačio Koreanac Hvang na početku drugog dela.

Da Island nema samo kvalitetnu reprezentaciju, već da su i klubovi sve bolji, uvideo je šampion Slovenije Maribor, koji je na jedvite jade došao do minimalnog trijumfa nad Hafnarfjordorom, a gol odluke još jednom je postigao Brazilac Tavareš. Golova nije bilo u Glazgovu, u duelu Seltika i Rozenborga, pa će revanš u Trondhajmu biti izuzetno zanimljiv, kao i na Kipru, pošto je rumunski Vitorul savladao Apoel sa 1:0, ali sve je otvoreno u tom okršaju.

U stazi pratilaca Dinamo je u Kijevu pobedio Jang Bojs iz Švajcarske, ali je meč imao dramatičan završetak. Ukrajinci su već posle prvog poluvremena vodili sa 2:0, ali je ekipa iz Berna smanjila u prvom minutu nadoknade. Međutim, u 93. minutu Garmaš postiže još jedan gol za domaćina, i donosi lepu prednost pred revanš u Bernu.

Nica i Ajaks su reizirali u derbiju ove runde. Mario Baloteli je doveo francusku ekipu u prednost, ali je finalista Lige Evrope golom Van den Bera izjednačio. Najefikasniji duel odigrali su Briž i turski Bašakšehir, a završeno je nerešeno 3:3. Belgijanci su posle 15 minuta stekli dva gola viška, ali su u drugom poluvremenu za isto vreme primili tri gola. Ipak, Densvil je svojim drugim pogotkom spasio nadu pred uzvratnu utakmicu.

Od srpskih igrača Despotović je igrao samo 20 minuta za Astanu, kada je zamenjen zbog povrede a Jevtović je bio na terenu 80 minuta u dresu Rozenborga, ostali u večerašnjim mečevima nisu kročili na teren,piše sportska centrala.

Staza šampiona:

Astana – Legija 3:1 (2:0)
Kabananga 36’, Maevski 45’, Tvumasi 90+4’ – Sadiku 78’

Hapoel Ber Ševa – Ludogorec 2:0 (1:0)
Nvakaeme 19’, Ohana 79’

Salcburg – Rijeka 1:1 (0:1)
Hvang 49’ – Gavranović 30’

Vitorul – Apoel 1:0(0:0)
Ganea 75’

Maribor – Hafnarfjordur 1:0 (0:0)
Tavareš 54’

Seltik – Rozenborg 0:0

Staza pratilaca:

Dinamo(K) – Jang Bojs 3:1 (2:0)
Jarmolenko 15’, Mbokani 45’, Garmaš 90+3’ – Fasnaht 90+1’

Nica – Ajaks 1:1(1:0)
Baloteli 32’ – Van der Bek 49’

Klub Briž – Bašakšehir 3:3(2:0)
Bonaventura 5’, Densvil 16’, 79’ – Mosoro 59’, 74’, Elija 64’

Partizan - Olimpijakos Fotos: partizan.rs