XS
SM
MD
LG

Kenijac i Olivera najbrži u Bileći

BILEĆA – Kenijac Sem Kiplimo pobjednik je glavne trke prvog bilećkog polumaratona u muškoj konkurenciji, dok je Olivera Jevtić bila najbolja među ženama.

Kenijac je stazu dugu 21 kilometar istrčao za 1:09:13 sekundi. Drugo mjesto među muškacima osvojio je Stefan Đurković, dok je treći bio Miloš Milovanović.

Nakon trke, Kiplimo je rekao da je zadovoljan postignutim rezultatom, i pohvalio je organizaciju maratona.

“ Ovo je moj drugi maraton koji trčim u Bosni i Hercegovini. Prije ovoga sam trčao u Banjaluci. Osjećam se vrlo dobro. Staza je bila dobra, ravna, sa vrlo malo uspona. Hvala mnogo organizatorima i nadam se da ću  sljedeće godine opet doći ovdje”, rekao je Kiplimo.

Kod žena druga kroz cilj prošla je crnogorska olimpijka Slađana Perunović, a treća je bila Nora Trklja.

Jedna od najboljih srpskih atletičarki Olivera Jevtić izrazila je adovoljstvo organizacijom polumaratona, i najavila svoje učešće i sljedeće godine.

“Zaista mi je bila posebna čast što sam bila danas na prvom bilećkom polumaratonu. Hvala organizatorima, hvala mom prijatelju Ljubi koji je bio maratonski uporan da dođem ja ovdje da trčim i zaista se osjećam presrećno i zbog trke i zbog organizacije i zbog samog dočeka. Mislim da je Bileća dobila sjajno trasiranu stazu. Mislim da je svjetska staza. Ja se nadam da će u budunosti bilećki polumaraton biti na mapi Evrope i svijeta. Samo da nastavite da se borite za ovaj polumaraton i vidimo se sigurno sljedeće godine”, poručila je Olivera Jevtić, a piše Moja Hercegovina. 

Olivera Jeftić u Bileći / FOTO: Moja Hercegovina