XS
SM
MD
LG

Nemanja Majdov o U23 prvenstvu Evrope: Prošle godine je bila jača konkurencija

Prethodnog vikenda u Podgorici održano je Evropsko prvenstvo za džudiste do 23 godine.

Upravo je prošle godine na istom takmičenju krenuo zlatni put džudiste iz Istočnog Sarajeva, Nemanje Majdova, koji se javnosti u Tel Avivu, na U23 prvenstvu Evrope, prvi put predstavio u kategoriji do 90 kilograma, i odmah osvojio bronzu pokazavši da mu nije potrebno mnogo vremena za prilagođavanje.

Nemanja je bio i u Podgorici, sada u ulozi posmatrača i navijača, pa je on i najbolja adresa da mu se obratimo za mišljenje o ovome šampionatu.

- Iskren da budem, prošle godine je bila daleko jača konkurencija, što je i normalno budući da se takmičila generacija '94 koja je dala sjajne džudiste.Naravno, prošle godine nije bilo ni prvenstva svijeta, pa su svi oni koji nisu imali normu za Rio, ili nisu tamo uspjeli nešto uraditi, gađali U23 prvenstvo Evrope, započeo je priču Nemanja Majdov, pa nastavio.

- Ja sam prošle godine u kategoriji do 90 kilograma, na mom debiju, osvojio bronzanu medalju što je bio rezultat koji mi je dao mnogo samopouzdanja. Skinuo sam mnoge skalpove toga dana i radio sam sjajan džudo. Ove godine, nije bilo toliko kvalitetnih boraca, ali naravno bilo je nekoliko koji su u samom svjetskom vrhu, i to su potvrdili svoji plasmanom. 

Na prvenstvu su bili i njegovi sparing partneri, klupske kolege iz Istočnog Sarajeva i braća, kako ih on naziva, Miloš Mandić i Aleksandar Krsmanović. Oni su izgubili repesažne borbe, ali obzirom da se vraćaju na tatami poslije višemjesečne pauze Majdov ne krije zadovoljstvo.

- Uzeli su plasman. Bili su u sedam ljudi na Evropskom prvenstvu što nimalo nije mala stvar.Momci su još uvijek juniori, i radili su sa džudistima starijim od sebe. Pa ako uzmemo onda i još da su prije ovog takmičenja pauzirali po pet mjeseci zbog povreda onda je to zavidan rezultat. Naravno, mi uvijek ciljamo najviše postolje, i tako će i ostati. Ovi momci pod palicom našeg Ljubiše Majdova Doctorea mogu mnogo napredovati, na dobrom su putu, i korak po korak to će dokazati u budućnosti. Ja znam koliko oni mogu, oni su me spremali, poznajem njihov mentalni sklop, i znam da i pored uspona i padova neće odustati dok ne dođu do cilja. Vjerujem u njih, a i Doctore vjeruje u njih što igra veliku ulogu. Zajedno prolazimo kroz sve, i to je najbitnije od svega. 

Srbija je na ovome prvenstvu osvojila tri medalje. Osvrnuo se Nemanja na učinak svojih reprezentativnih kolega.

- Andrea Stojadinov je bila druga. Veliki talenat i potencijal. Još uvijek je kadetkinja, viceprvakinja Evrope za kadete. Uspjela se izboriti da dođe do finala. To je za svaku pohvalu. Strahinja Buncić je bio bronzani. Medalja koja je apsolutno zaslužena. Samo je bilo pitanje vremena kada će se sve posložiti. Žarku Ćulum po meni očekivano stigao do medalje. Na kraju to je i uspio. Za njega je ovo bio cilj ove sezone, i uspio je doći do medalje.