XS
SM
MD
LG

Jahorina spremna za sezonu

Na Jahorini je danas uspješno izvedena vježba evakuacije skijaša sa žičare “Poljice” s ciljem provjere osposobljenosti učesnika i sredstava za rad u kriznim situacijama.

Vježbu pod nazivom “Jahorina 2017” je organizovao Olimpijskog centra “Jahorina”, a u njoj su učestvovali pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Olimpijskog centra, Gorske službe spasavanja “Jahorina”, Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, Vatrogasne brigade Pale i Doma zdravlja Pale.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan LJevnaić rekao je novinarima da ovom vježbom evakuacije žele da poruče skijašima i posjetiocima Jahorine da se, osim dobrog skijanja i zabave, na ovoj planini mogu osjećati bezbjedno.

“Naš cilj je prevencija. Trudićemo se da se svaki posjetilac koji dođe na planinu osjeća bezbjedno”, naveo je LJevnaić.

On je istakao da je cilj da budu uvezani svi subjekti sistema bezbjednosti koji su danas pokazali da odlično funkcionišu, kako bi u slučaju vanrednih situacija mogli uspješno da djeluju.

“U slučaju vanredne situacije veoma je važno da je svaki subjekat informisan i da svako radi svoj posao. Tu, prije svega, mislim na zaposlene u Olimpijskom centru `Jahorina` koji su dužni da informišu sve subjekte, od Civilne zaštite do MUP-a, medicinskog osoblja Doma zdravlja Pale ili Bolnice u Kasindolu”, naglasio je LJevnaić.