XS
SM
MD
LG

Mladost profesorski sa Studentom

MRKONjIĆ GRAD-Košarkaši Mladosti u 8.kolu Lige za opstanak pobjedili su Student iz Mostara 85:76.Mrkonjićani su ovom pobjedom obezbjedili prvo mjesto u Ligi za opstaanak, imaju skor šest pobjeda i dva poraza, dok su gosti sve bliže ispadanju iz lige.

Pobjeda košarkaša Mladosti je zaslužena, jer su drugo poliuvrijeme odigrali maestrano i zabilježili važnu pobjediu.Pitanje pobjednika je rješeno u trećoj četvrtini koju su domaći košarkaši rješili u svoju korist 30:10.

Košarkaši Mladosti u 27 minutu imali su prednostb od 21 poen razlike(82:61).Tada je trener Goran Sladojević u igru uveo poletarce, što su gosti iskoristili i ublažili poraz.Ovu utakmicu sigurno će dugo pamtiti 17-godišnji dječak Dejan Kalkan, jer mu je to bila prva zvaničn utakmica u dresu Mladosti u Premjer ligi BiH.

Inače, gostujući košarkaši dominirali su u prvom poluvremenu, koje su reješili u svoju korist 40:31.Međutim, to je bilo sve što su uraditi u ovom meču.

Trener Mladosti Goran Sladojević zadovoljan je pobedom i igrom svoje ekipe u drugom poluvremenu.

-Igrali smo bez četiri ključna košarkaša, pa smo u rosteru imali mali broj igrača.Važno je da smo pobjedil.Moji igrači očajno su odigrali prvo pluvrijeme.U pauzi poluvremena smo se dogovo rili i zaigrali kako znamo i zasluženo pobjedili.Ovom pobjedom smo se učvrstili na prvoj pozi ciji Lige za opstanak.Nije mala stvar biti na tabeli ispred Slobode iz Tuzl,e koja je pred početak šampionata imala velike ambicje- rekao je Sldojević.

Treneru gostiju Samir Lerić, koji je nekda nosio dres i Mladosti teško je pao poraz, koji će Student po svemu koštai ispadanja iz Premjer lige BiH.

-Prvo poluvrijeme odigarli smo odlično.U drugom neshavtljiv pad i poraz.Samo za par minuta smo prokockali vodstvo od devet poena razlike i Mladost je otišla na plus 16 poena.Nalazimo se u teškoj situaciji.Da u naredna dva meča i da pobjedimo Vogošću i Student nije sigurno da ostajemo u ligi.Čestitam Mladosti na zasluženoj pobjedi, a moji igrači zaslužuju ukor- rekao je Lerić.

U domaćem sastavu Vladimir Aleksić postgao je 21, dok su kod gostiju sa po 19 poena najefikasniji bili Ros i Vučković.

U narednom kolu, u subotu Mladost je domaćin ekipi Radnika iz Bjeljine, a Student Vogošći.

 

Mladost Mrkonjić Grad - Student Mostar


Radnik BN Basket 68 : 56 Student
Mladost 102 : 93 Sloboda
Vogošća 94 : 78 Bošnjak
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Mladost 22 11 11 33
2 Sloboda 22 10 12 32
3 Vogošća 22 7 15 29
4 Student 22 7 15 29
5 Radnik BN Basket 22 6 16 28
6 Bošnjak 22 2 20 24