XS
SM
MD
LG

Zrinjski preokrenuo i stigao do velike pobjede u Bijeljini

Fudbaleri Zrinjskog savladali su Radnik poslije preokreta u susretu 28. kola Premijer lige BiH. Domaćin je u Bijeljini poveo sa 1:0, da bi Zrinjski do kraja susreta okrenuo i slavio sa 2:1.

Gostujući tim je od početka susreta zaigrao ofanzivno i izašao je visoko u presing na polovinu Radnika, te je Zrinjski djelovao dosta dobro, no nije lako stvarao prilike. Najbliže pogotku bio je Nemanja Bilbija nakon ubačaja sa desne strane, no njegov udarac nije bio precizan.

Radnik je s druge strane bio pomalo rezervisan u smislu pozicione igre, ali je zato opasno prijetio iz tranzicije i svaki put kad bi prešao na protivničku polovinu, gol Zrinjskog je bio u opasnosti.

U 19. minuti, Radnik je stigao do vodstva, a mrežu gostiju pogodio je sjajnim golom Velibor Đurić, koji je bio strijelac za bijeljinski tim i u prvoj utakmici dvije ekipe u ligi za prvaka. Nakon ubačaja iz kornera, Pirić je krenuo sa svog gola pa stao, a nakon loše intervencije odbrane ispred njega koja je loptu izbacila direktno u noge Veliboru Đuriću, nije uspio da interveniše nakon sjajnog udarca ofanzivnog veznjaka Radnika.

Zrinjski je bio u šoku, a već u 21. minuti utakmica je mogla biti gotova kada je Nenad Srećković pogodio prečku poslije brzog kontranapada i jako dobrog udarca. 

Činilo se tada da će se mostarski tim teško vratiti u meč, ali Zrinjski ipak stiže do poravnanja u 37. minuti, kada je poslije ubačaja Miloša Filipovića iz kornera glavom mrežu domaćina pogodio Slobodan Jakovljević.

Bio je to konačan ishod prvog dijela susreta, a rano u drugom dijelu, drugi žuti karton dobija Slaviša Radović, čime je u velikoj mjeri posao Zrinjskom na putu do trijumfa olakšan. Zbog povrede u duelu sa Radovićem, teren je morao napustiti Slobodan Jakovljević.

Očekivalo se da Zrinjski prelomi otpor Radnika bez većih problema, no domaći su odigrali maksimalno srčano i dali su svoj maksimum da zaprijete golu Zrinjskog, osim što su se odlično branili. 

Zrinjskom je curilo vrijeme, a nekoliko šansi koje su stvorili odličnim je intervencijama zaustavio golman Mladen Lučić, pa je djelovalo da bi se Zrinjski mogao neočekivano okliznuti sa igračem više na terenu.

Međutim, sjajan gol u 85. minuti postiže rezervista Samir Bekrić, koji je pogodio udarcem sa distance i donio svom timu veliko vodstvo. Zrinjski se nakon postignutog gola nepotrebno povukao i plesao je po tankoj žici u 89. minuti kada je Dino Beširović poslije lijepe akcije šutirao malo pored gola.

Ostalo je 2:1 do kraja susreta, čime je Zrinjski napravio veliki korak u borbi za naslov prvaka.


Radnik 3 : 3 Široki Brijeg
Željezničar 2 : 1 Sarajevo
Zrinjski 4 : 0 Krupa
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 32 21 6 5 69
2 Željezničar 32 19 6 7 63
3 Sarajevo 32 17 5 10 56
4 Široki Brijeg 32 16 8 8 56
5 Radnik 32 12 9 11 45
6 Krupa 32 10 10 12 40