XS
SM
MD
LG

Vojvoda ''osvojio'' Zenicu

Fudbaleri Borca odigrali su neriješeno protiv Čelika na Bilinom polju u meču 6. kola Lige za opstanak BH Telekom Premijer lige BiH. Ovim remijem izabranici Darka Vojvodića na korak su od opstanka u elitnom rangu BH fudbala. Naš tim je pokazao karakter pred 6000 domaćih navijača u Zenici i zasluženo došao do jednog boda.

Prvo poluvrijeme završeno je bez golova, ali bilo je prilika na obe strane. Počelo je nepreciznim pokušajem Nikolića, potom je Kunić uzvratio udarcem pored gola. Najbolju šansu imao je Nigerijac Okoli koji je u 28. minutu sa pet metara šutirao pored gola Vukliša.

Golman Borca Vukliš umalo je savladan u 44. minutu i to lobom sa 40 metara, ali je nekako uspio da odbrani lukavi pokušaj Šišića.

U drugom dijelu viđena su oba gola. Poveo je Borac preko Kunića, koji je postigao svoj sedmi gol ove sezone u Premijer ligi.

Deset minuta kasnije, nekadašnji napadač Borca Stevo Nikolić je izjednačio na 1:1.

Domaći su ostali sa igračem manje u 65 minutu, jer je Salčinović isključen zbog oštrog starta.

Anđušić je u 68. minutu propustio dobru šansu za Čelik, a potom i Okoli, međutim rezultat se nije mijenjao.

Borac je u finišu imao i priliku za trijumf, međutim Petar Kunić, ovog puta je promašio sa nekoliko metara.

– Moji momci danas su pokazali kako se bori za svoj klub i svoj grad, mislim da je na kraju neriješen rezu ltat i najrealniji, iako da smo mi pobijedili, ali i Čelik ne bi bilo nezasluženo. Mislim da je tragedija za Premi jer ligu, ako ispadnu Borac ili Čelik, jer ne možete svaki dan igrati u ovako fenomenalnom ambijentu. Ima još da se igra, nije još ništa gotovo, ali mi smo ovim bodom danas već uveliko zagazili u taj opstanak rekao je trener Borca Darko Vojvodić.

U narednom kolu, Borac je 29. aprila domaćin ekipi Mladosti.

Tekst: borac,net/FOTO Borac Sport

Čelik - Borac


Vitez 1 : 2 GOŠK
Borac 2 : 0 Sloboda
Mladost 0 : 3 Čelik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 GOŠK 32 13 6 13 45
2 Mladost 32 11 9 12 42
3 Borac 32 10 8 14 38
4 Sloboda 32 9 9 14 36
5 Čelik 32 8 4 20 28
6 Vitez 32 3 6 23 15