XS
SM
MD
LG

Slavija želi zadržati kostur ekipe

FK Slavija iz Istočnog Sarajeva je sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske završio na četvrtom mjestu sa 45 osvojenih bodova, što je bod manje od trećeplasirane Drine.

Jasno je već zimus bilo da se Slavija ne može uključiti u borbu za Premijer ligu sa Zvijezdom 09 i Rudar Prijedorom, mada to i nije bio cilj ove sezone, te se na proljeće šansa postepeno ukazivala mlađim igračima.

Kada je Dragan Radović napustio klubu da bi preuzeo Olimpik nije se ni tražio trener, već je trenerska palica povjerena pomoćnom treneru Goranu Simiću. 

Za novu sezonu planirano je dovođenje trenera, a Goran Simić bi se vratio na mjesto pomoćnika. Klupa je ponuđena Vuletu Trivunoviću, no on se zahvalio na pozivu jer mu je želja da nastavi rad u Kozari, zbog čega je, uostalo, odbio i klupu Sloge iz Siminog Hana.

Želja uprave, ali istručnog štaba FK Slavija, je da se zadrži kostur ekipe, a prije svega se tu misli na Marka Milenkovića, Slađana Antića i Uroša Veljovića. Kako smo uspjeli sanzati ni oni ne bi imali ništa protiv da ostanu u Istočnom Sarajevu, ali uz povećanje primanja, o čemu je informisana i uprava kluba, te će pokušati to i da ispoštuje.

Nove ugovore bi trebali dobiti i juniori, koji su ove sezone već nosili seniorski dres, neko sa više minuta, neko sa manje. Rade Bojanić se, praktično, ustalio u seniorskom timu, iako je još uvijek junior, a iz juniorskog pogona bi trebali biti prekomandovani i Vladan Minić, Milan Škrba, i Jovan Parađina. Napadač, Luka Milisavljević, koji je u finišu sezone igrao i za juniore i seniore, je takođe pred ostankom u Slaviji, ali se oko njegovog ugovora mora razgovarati sa menadžerskom agencijom koja ga je iz Jagodine dovela u Slaviju.


Tekstilac Kort 1 : 5 Zvijezda 09
Drina 2 : 2 Slavija
Rudar Prijedor 3 : 0 Podrinje
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 32 25 6 1 81
2 Rudar Prijedor 32 21 8 3 71
3 Drina 32 11 13 8 46
4 Slavija 32 11 12 9 45
5 Tekstilac Kort 32 10 9 13 39
6 Podrinje 32 10 6 16 36