XS
SM
MD
LG

03.10.2015 15:30
Jedinstvo Roćević
3 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Komšijski derbi u znaku domaćih igrača

05.10.2015 Zagor

I petu utakmicu na domaćem terenu fudbaleri Lokanja su riješili u svoju korist. U 8. kolu Regionalne lige, grupa "Istok" bolji su bili od komšija iz Roćevića. Iako su bili oslabljeni zbog povreda i suspenzija, u igri domaćih to se nije osjetilo. Ohrabreni taktikom gostiju da od početka utakmice brane bod, domaći igrači su prvo poluvrijeme kontrolisali igru, napadali, ali bez izgednijih prilika za postizanje gola. U istom ritmu igralo se i u nastavku sve do 64. minuta, kada Mićić odlično ubacuje loptu iza zadnje linije gostiju, na pravom mjestu se našao Đukanović i rutinski savladao do tada veoma sigurnog Lakića. Nakon tog pogotka domaći su se potpuno razigrali i već u 70. minutu preko Jovanovića, koji se najbolje snašao nakon kornera, dolaze do sigurnog vođstva od 2-0. U 73. minutu Mićić ponovo sam ispred Lakića, ali ovog puta stativa zaustavlja njegov udarac. Već u sledećem napadu jedina prilika za goste na ovoj utakmici. Nakon jedinog kornera koji su gosti izveli, Obradović je dobio priliku za pogodak, ali sa 5 metara pogađa gornji dio prečke. U 77. minutu Kostić zadnjim naporom spriječava Đukanovića da postigne svoj drugi pogodak.  Nakon 2 šuta pored gola, Marković ponovo pravi bravuru u šesnaestercu gostiju i pogađa stativu, ali je na pravom mjestu bio Mićić i povećao rezultat na 3-0. Gosti do počasnog pogotka dolaze  zahvaljujući proklizavanju Miloša Jankovića u svom petercu, tako da ga je Sekulić lagano nadskočio i smanjio rezultat na 3-1. Jedna krajnje fer i korektna utakmica, bez ijednog grubog starta, koju je odlično vodila sudijska trojka predvođena Danijelom Mijatovićem iz Bijeljine. Gostujuća klupa je u dva navrata tražila od sudije da svira kazneni udarac, ali u oba slučaja gostujući igrači koji su bili u duelu su krajnje fer i korektno priznali da kontakta nije bilo, tako da su bodovi sa ove utakmice potpuno zasluženo pripali domaćoj ekipi, koja je od starta utakmice znala šta želi i to na terenu ostvarila.


- U jednoj veoma teškoj utakmici za nas u kojoj se odlična ekipa Jednistva od starta opredjelila da čuva rezultat sa početka utakmice, tek početkom drugog poluvremena uspjeli smo da dođemo do vođstva, a kasnije rutinskom igrom privedemo utakmicu kraju. Iako je pobjeda mogla biti ubjedljivija, rezultat je potpuno realan imajući u vidu da gosti imaju odlične pojedince u svom sastavu. Čestitam mojim saigračima na igrama koje prikazuju ove jeseni i zahvaljujem se na podršci  i povjerenju koje dobijam od njih kako na utakmicama tako i na treninzima. Ekipi Jedinstva želim sve najbolje u nastavku prvenstva, a mi se okrećemo derbiju cijelog jesenjeg dijela, utakmici protiv prvog favorita za ulazak u veći rang, ekipi Gubera u Srebrenici. Na žalost, zbog suspenzije neću moći da pomognem mojim saigračima na terenu, ali ću ih svim srcem bodriti da odigraju kako najbolje znaju i ostvare pozitivan rezultat - rekao je najmlađi prvotimac FK Lokanj, Miliš Simić.

Lokanj - Jedinstvo 3:1 (0:0). Strijelci: 1:0 Đukanović (64), 2:0 Jovanović(70), 3:0 Mićić (86), 3:1 Sekulić (89). Igralište: FK Lokanj, Lokanj. Gledalaca: 150. Sudija: Danijel Mijatović (Bijeljina) Pomoćnici: Bojan Makarić, Bojan Tojić (Bijeljina) Delegat: Dragan Milošević (Zvornik). Žuti kartoni: Simić (Lokanj) Radovanović, Vasić, Đokić (Jedinstvo) Igrač utakmice: Ratko Bojanić (Lokanj)
 
LOKANJ: Cvjetković 7,5, Vidić 7,5, M.Janković 7,5, Jovanović 7,5, Đukanović 7,5, Simić 7,5, Pantić 7,5, Đurić 7,5 Marković 8, Mićić 8, Bojanić 8. Trener: Zoran Đukanović.
 
JEDINSTVO: Lakić 8, Stevanović 6,5, Radovanović 7, Tešić 6,5, Đokić 6,5, Sekulič 6,5, Stanojević 6,5, Vasić 7, Obradović 7, Kostić 6,5, Tokanović 7. Trener: Vladan Mićić.
Fudbal Fudbal Regionalna liga RS – Istok Lokanj Jedinstvo